Home / Algemeen / Cerezo Hartgers loodst SDZ opnieuw langs RODA’23

Cerezo Hartgers loodst SDZ opnieuw langs RODA’23

Zondag tweedeklasser SDZ heeft ook de thuiswedstrijd tegen RODA’23 met klein verschil gewonnen. Net als anderhalve maand geleden was Cerezo Hartgers de grote man bij de ploeg van Kai Meeuwsse. De twintigjarige spits nam beide treffers voor zijn rekening: 2-1.

Vlak voor tijd zorgde zijn late treffer voor een hoop opluchting bij de Amsterdammers. In de fase daarvoor werden de nodige kansen gemist en leek puntverlies aanstaande. Zeker na de rode kaart voor RODA’23-middenvelder Lars Postmus in de 58ste minuut was het een “schiettent” en éénrichtingsverkeer naar het Bovenkerkse doel. Net als in het eerste kwartier, toen SDZ drie grote kansen kreeg. De grootste was voor Romello Austin (vorig seizoen RODA’23), maar hij vond doelman Reno van der Meer op zijn pad.

Na een klein halfuur was het wel raak. RODA’23 kreeg een vrije trap niet goed weg en daar wist Hartgers van te profiteren. “RODA’23 speelde heel verdedigend, terwijl wij te lang aan het breien waren door de as en teveel met de bal liepen. Zij zijn letterlijk één keer voor de goal geweest en dat was gelijk een doelpunt”, blikte Meeuwsse terug. Daarmee doelde hij op de gelijkmaker van de bezoekers vlak voor rust. Quint Piris was sneller dan Evert van der Linde om vervolgens ook Robin Thiel te verschalken: 1-1.

Thiel, voormalig doelman van HBOK, OFC en ZSGOWMS, heeft voor SDZ zijn keepershandschoenen aangetrokken om daar het seizoen af te maken. In de tweede helft moest hij een paar keer handelend optreden op inzetten van Jasper Burgers en Martijn Guitink om een achterstand te voorkomen. Dat het niet gemakkelijk ging, merkte Meeuwsse in de rust. “Voor het eerst dit seizoen had ik een kleedkamer met onrust. Onze kracht is juist het collectief, maar opeens gaan we wijzen naar elkaar. Het gaat erom dat je elkaar moet corrigeren en als een grote jongen oppakken.”

De winnende goal van Hartgers (“hij heeft de laatste weken de kans gekregen en doet het goed”) was de bevrijding voor SDZ. De Amsterdammers behouden een voorsprong van zes punten op achtervolger Kampong. RODA’23 blijft vijfde staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s Koos van der Leest

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend