Home / Derde Divisie zondag / Chakib Tayeb ruilt JOS Watergraafsmeer in voor Blauw-Wit

Chakib Tayeb ruilt JOS Watergraafsmeer in voor Blauw-Wit

JOS Watergraafsmeer neemt alweer afscheid van Chakib Tayeb. De 34-jarige aanvaller was sinds dit seizoen onderdeel van de selectie van de derdedivisionist, maar kiest komend voetbaljaar voor een uitdaging bij a.s.v. Blauw-Wit.

Tayeb speelde in zijn jeugdjaren in de jeugdopleiding van Haarlem en Ajax. Bij de Amsterdammers kwam hij tot Jong Ajax, waarna hij de overstap maakte naar FC Omniworld (tegenwoordig Almere City). Vervolgens kwam hij uit voor De Dijk, OFC en JOS Watergraafsmeer. Bij de eerste club leerde hij teamgenoten kennen die momenteel bij Blauw-Wit zitten. Toen hij werd gepolst voor een overstap naar Blauw-Wit, was zijn besluit snel genomen. “Het lijkt me prachtig om weer met die jongens op het veld te staan”, vertelt Tayeb, die de stap terug goed uitkwam. “Na al die jaren was ik het verre reizen eigenlijk wel zat. Ik wil ook lekker langs de kant staan bij mijn kinderen en mijn vrouw vindt het ook leuk als ik thuis ben. Daarom was het voor mij niet moeilijk om deze beslissing voor mezelf te nemen.”

Het betekent echter allerminst dat Tayeb het niet naar zijn zin heeft gehad bij JOS Watergraafsmeer. “Het is een schitterende club om voor te voetballen. Hoewel we dit seizoen natuurlijk nauwelijks wedstrijden hebben gespeeld, ben ik fantastisch opgevangen door de jongens. Wat dat betreft kan ik alleen maar positief over de club spreken.” Blauw-Wit haalt met het binnenhalen van de buitenspeler veel ervaring naar de club. Tayeb heeft veel zin om bij zijn nieuwe club aan de slag te gaan. “Natuurlijk hoop ik veel te scoren en assists af te leveren, maar het is minstens zo belangrijk dat we met het team plezier maken.” Voorlopig verwacht de aanvaller zijn schoenen nog niet aan de wilgen te hangen. “Ik vind het nog steeds heerlijk om op het veld te staan en hoop daarom nog zolang mogelijk door te gaan.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!