Champions League-avontuur Ajax (vrouwen) strandt in Brescia

De Ajax Vrouwen hebben de goede uitgangspositie in de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League geen gewenst gevolg gegeven. Een 2-0 nederlaag in en tegen Brescia betekende uitschakeling voor de ploeg van Benno Nihom. Daardoor is de debutant niet verder gekomen dan de laatste 32.

Twee standaardsituaties werden de Amsterdammers uiteindelijk fataal. Na 24 minuten krulde Katarzyna Daleszczyk een hoekschop tot ieders verbazing in de korte hoek in één keer in het doel. Ook Inessa Kaagman die bij de eerste paal stond kon de tegentreffer niet voorkomen: 1-0. Vlak voor rust mocht Ajax keepster Eli Sarasolo dankbaar zijn dat zij handelend optrad bij een grote mogelijkheid voor Valentina Giacinti.

Beide ploegen konden de gehele wedstrijd aanvallend amper gevaarlijk worden. Desiree van Lunteren was namens Ajax dicht bij de gelijkmaker en een belangrijke uitgoal, maar haar vrije trap ging net over het Italiaanse doel. Een verlenging leek aanstaande, totdat Monica Mendes de voorsprong voor Brescia verdubbelde. Bij een vrije trap kwam zij goed voor haar directe tegenstander en kopte de 2-0 binnen.

Ajax slaagde er in de resterende zeven minuten inclusief blessuretijd niet meer in om een uitgespeelde kans te creëeren. Door de 2-0 nederlaag liggen de Amsterdammers uit de Champions League. De knop zal snel omgezet moeten worden, want zondag hervat de regerend landskampioen de competitie met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)