Charly Olf nieuwe hoofdtrainer FC Almere

FC Almere heeft zaterdag de nieuwe hoofdtrainer gepresenteerd. Op sportpark De Marken werd het contract ondertekend dat trainer Charly Olf voor een seizoen aan de club verbindt. Daarnaast is er een optie op een langer verblijf opgenomen. De club uit Almere moest op zoek naar een nieuwe oefenmeester nadat er met huidige trainer Charles Loots geen overeenstemming werd bereikt voor het komende seizoen. Loots staat volgend seizoen aan het roer bij De Meteoor.

Cultuur van de club

Het bestuur heeft de tijd genomen om een trainer te kiezen die in de cultuur van de club past. Eerder werd assistent-trainer Tjeerd Hof al vastgelegd. Met Charly Olf denkt FC Almere de juiste oefenmeester gevonden te hebben. Zijn grote ervaring zal erg belangrijk zijn en zal er aan bijdragen om een stabiele tweedeklasser te zijn. Olf was eerder hoofdtrainer bij Brederodes, Nieuw Utrecht, Beursbengels en Focus’07. Daarnaast was hij nog bij diverse clubs assistent-trainer. Zelf speelde hij bij clubs als o.a. Zeeburgia, ZOB, DCG, ZPC en Stormvogels .

Veel potentie

Olf zelf over zijn uitdaging bij FC Almere: “Het lijkt mij een mooie club met veel potentie en talentvolle jeugdspelers en mijn taak is om hier een eenheid van te maken. Verder ben ik blij met Tjeerd Hof, die de club uitstekend kent en van veel waarde kan zijn. Mijn taak om mijn ervaring over te brengen op de selectie van FC Almere is ook van groot belang.” De in Almere wonende trainer heeft veel zin in zijn nieuwe uitdaging en hoopt dan ook dat er straks weer gevoetbald kan worden.

Benjamin van ‘t Veer en Remco Fens (Technische zaken FC Almere) zijn er van overtuigd dat er een goede keus gemaakt is en geloven in een mooie samenwerking met de oefenmeester die zich nu rustig kan gaan voorbereiden op het komende seizoen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)