Charly Olf vervolgt zijn loopbaan bij JOGA Fortius: “Plan sprak me aan”

Charly Olf staat aankomend seizoen aan het roer van JOGA Fortius. Met de zaterdagselectie gaat hij met een talentvol team bouwen aan de toekomst van de club.

De oefenmeester stond afgelopen seizoen nog voor de groep van tweedeklasser FC Almere. Begin dit jaar besloot de club niet met hem door te gaan, waarna hij een periode zonder vereniging zat. Orson Naarendorp, de oprichter en directeur van Dream Team Academy waarmee JOGA Fortius samenwerkt, kent Olf al meer dan twintig jaar en vroeg hem de overstap naar de Amsterdammers te maken.

“Het plan waarmee de club langskwam, sprak me op meerdere onderdelen aan”, zo reageert Olf op zijn overstap. “Hoewel er verschillende jeugdspelers van de vereniging naar BVO’s gaan, blijven er altijd jongens met kwaliteit achter. Met de Zaterdag 1 willen we het voor elkaar krijgen om hen een perspectief te bieden. We hopen in de vierde klasse in te stappen en de selectie van daaruit te ontwikkelen.”

Aangezien beide partijen er pas op het laatste moment uitkwamen, kreeg Olf het niet meer voor elkaar om de spelersgroep aanzienlijk te versterken. Het zorgt ervoor dat hij het nieuwe voetbaljaar met een jonge groep ingaat. “De club heeft echter een geweldige Onder 23-selectie waaruit we kunnen putten. Er zal ongetwijfeld veel talent in de selectie zitten, maar de jongens zullen moeten leren om tegen senioren te voetballen. Zo is het soms belangrijk om een wedstrijd zakelijk over de streep te trekken.”

Olf sprak achter de schermen uitgebreid met JOGA Fortius en kreeg van de vereniging te horen dat hij de tijd krijgt om een stabiel team neer te zetten. “In het eerste jaar zal het voor de jongens een uitdaging zijn om in de competitie stabiel te presteren. Tegelijkertijd zullen we als technische staf bekijken wat de kwaliteiten van de groep zijn en waarop we ons nog kunnen verbeteren. Ik verwacht echter dat we in de loop van het seizoen al snel stappen gaan maken en heb daarom veel zin in de nieuwe uitdaging.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)