Home / Algemeen / Chelton Linger heeft eindstation bereikt: “FC Aalsmeer is mijn laatste club”

Chelton Linger heeft eindstation bereikt: “FC Aalsmeer is mijn laatste club”

Na een groot aantal clubs te hebben versleten, heeft Chelton Linger naar zijn gevoel zijn eindstation bereikt. De dertigjarige spits is duidelijk: zaterdag eersteklasser FC Aalsmeer is zijn laatste club. “Ik heb geen zin meer.”

Omniworld, AFC, Quick Boys, Chabab, OFC, Swift, Zeeburgia en DCG; het is een behoorlijk rijtje. Daar kwam deze zomer FC Aalsmeer bij. Toen kondigde hij al aan nog zo’n drie jaar te willen voetballen. “Ik ga volgend jaar hier mijn TC3 halen en dan even kijken hoe ik het fysiek nog aan kan en met plezier ook.” Gezien zijn rijke verleden aan clubs is het bijna moeilijk te geloven dat hij niet meer op zoek zal gaan naar een nieuwe uitdaging. “Ik heb geen zin meer. Vind het mooi geweest zo. Misschien een vriendenteam, maar op hoog niveau is dit zeker mijn laatste club.”

FC Aalsmeer draait momenteel goed mee bovenin de zaterdag eerste klasse A, met een gedeeld tweede plek na negen wedstrijden. “We maken grote stappen. In het begin wat het nog een beetje zoekende, nu weet iedereen wat er wordt verwacht.” Het begin moest Linger overigens aan zich voorbij laten gaan. Hij stond de eerste weken langs de kant, net als zijn concurrent in de spits: Jordy de Groot. “De laatste bekerwedstrijd raakten we allebei geblesseerd. Nu zijn we allebei weer fit aan het worden, maar de concurrentiestrijd is een beetje kreupel versus kreupel.”

Vorig seizoen deed Linger een stapje terug bij DCG, waar hij degradeerde uit de zondag tweede klasse. “Ik wilde weer thuis voetballen, in de buurt bij mij om de hoek. Toen scoorde ik zeventien goals uit zeventien wedstrijden. Dat zegt op zich ook wel genoeg.” Dat het nu weer een niveau hoger is, heeft de spits geen moeite mee. “Ik sta alleen nog steeds te wachten op mijn eerste doelpunt. Maar ik heb ook slechts vier wedstrijden gespeeld en geen hele wedstrijd. Dat komt nog wel.”

Tekst: Pablo Koch
Foto: Ton van Eenennaam