Chelton Linger vindt het plezier bij DCG weer terug

Chelton Linger streek deze zomer neer bij DCG. Na avonturen bij onder meer AFC, OFC, Swift en afgelopen seizoen Zeeburgia koos Linger nu voor de zondag tweede klasse B. Na wat blessureleed lijkt hij met vier doelpunten in zijn laatste drie wedstrijden zijn draai inmiddels te hebben gevonden.

In december vorig jaar stopte Linger met voetballen bij Zeeburgia omdat hij er geen plezier meer in had. Bij DCG is hij weer opgeleefd en dat komt mede doordat hij met een aantal oude bekenden speelt. “Ik heb het plezier weer helemaal teruggevonden. DCG is lekker in de buurt en wij hebben een leuk team. Ik speel nu met jongens die ik ken zoals Gary Bouwmeester en Tatchery Langguth. Het enige wat nog beter moet zijn de resultaten.”

Tijdens de voorbereiding raakte Linger geblesseerd aan zijn hamstring en speelde daarom pas drie wedstrijden voor DCG. “Het was vervelend dat ik geblesseerd raakte aan het begin van het seizoen, waardoor ik een hoop heb gemist. In mijn eerste wedstrijd dat ik weer fit was heb ik ook meteen gescoord. Fysiek ben ik nog niet helemaal in orde. De oude Linger zal ik helaas niet meer worden.”

De 29-jarige spits speelde zes jaar in de jeugd van de Amsterdammers en is inmiddels een van de ervaren krachten in het team. “Ik probeer mijn ervaring over te brengen op het team, maar dat is niet altijd even makkelijk aangezien ik nog redelijk jong ben. Ik praat veel met de jongens en leg uit hoe het ook kan. Met alleen talent kom je er namelijk niet. Je moet ook de juiste mentaliteit hebben.”

Aankomend weekend speelt DCG de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter VVIJ. Een overwinning is broodnodig voor de Amsterdammers, aangezien het dit seizoen nog geen wedstrijd wist te winnen. “Ik ken VVIJ niet zo goed, maar zij hebben net zoals wij de punten hard nodig. We zullen vol aan de bak moeten om onze eerste overwinning te boeken. Handhaving blijft het doel voor ons dit seizoen en dat moet erin zitten met deze selectie.”

Verslag Roy Baltus
Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)