Home / Algemeen / Chima Bosman (Ajax) verkast op de valreep naar Quick Boys

Chima Bosman (Ajax) verkast op de valreep naar Quick Boys

Voor het derde jaar op rij raakt Ajax een vaste kracht kwijt aan Quick Boys. Nadat Kenneth Misa-Danso (inmiddels weer Ajax) en Reda Kharchouch (volgend seizoen OFC) naar de derdedivisionist vertrokken, is de beurt nu aan rechtsback Chima Bosman.

Pas op het laatste moment werd zijn overstap naar Quick Boys rondgemaakt. “Een paar weken geleden is voor de eerste keer naar mij geïnformeerd. Je kunt zeggen dat er sprake is van een last-minute transfer. Ik zie Quick Boys echt als een stap hogerop. Volgend seizoen wil ik hier gaan knallen”, zegt de 22-jarige Bosman op de website van zijn nieuwe club.

De verdediger sloot in de winterstop aan in Amsterdam, nadat stages in Engeland op niets uitliepen voor de oud-jeugdspeler van PSV, NEC en RODA JC (beloften). Bij de zaterdag Hoofdklasser groeide Bosman gelijk uit tot vaste waarde en maakte hij indruk op de rechtervleugel. De verdediger stond ook op de radar van FC Dordrecht, waar hij een jaar geleden nog stage liep.

In Katwijk komt Bosman met Mohamed Mahmoed en Thijs van Hofwegen een aantal bekenden tegen. “Kennet Misa-Danso is ook vol lof over Quick Boys. Het is een grote club met een prachtige ligging vlakbij het strand. Ook de fanatieke aanhang moet geweldig zijn.”

Zijn periode bij Ajax zit er officieel nog niet op, want zaterdag wacht in de verliezersfinale tegen Capelle een extra kans voor Ajax om naar de Derde Divisie te promoveren.

Foto: Quick Boys

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)