Home / slideshow / Chinees voetbalavontuur voor Tim Correia (WV-HEDW)
Tim Correia (WV-HEDW)

Chinees voetbalavontuur voor Tim Correia (WV-HEDW)

Tim Correia is komend seizoen gewoon weer op de velden van WV-HEDW te bewonderen, maar deze zomer maakte hij een voetbalgerelateerd uitstapje naar China. Hij vertelt hoe hij daar zo terecht kwam en hoe hij zijn weken in China heeft beleefd.

In Guangzhou werd een internationaal studententoernooi georganiseerd. “Een oude trainer van mij belde mij en twee oude teamgenoten om te vragen of het toernooi ons wat leek. Na een aantal trainingen te hebben mee gedaan, besloot ik mee te gaan”, vertelt hij. 

En zo reisde hij samen met een team van de Universiteit Leiden in juli af naar China om deel te nemen aan het toernooi. “Het vervoer, verblijf, de wedstrijden: alles was perfect geregeld”, blikt Tim terug. “Helaas zijn we in de kwartfinale uitgeschakeld door een Zuid-Afrikaanse universiteit, maar het leverde wel een topervaring op.” Ook buiten het toernooi om werden er de nodige activiteiten ondernomen rondom Guangzhou: “We hebben onder anderen een voetbalworkshop gegeven aan Chinese kinderen uit de buurt, dat vonden ze echt geweldig.”

Een mooi avontuur dus, maar nu weer over tot de orde van de dag met WV-HEDW. De ploeg werd afgelopen seizoen tiende in de eerste klasse. “Het is duidelijk dat er meer in zit dan er vorig jaar uitgehaald hebben. Dus dat moeten we laten zien.”

 

Send this to a friend