‘Ciske de Rat’ Dave Dekker (JOS/Watergraafsmeer) verkast naar Kadoelen

Hij speelde tien jaar geleden Ciske de Rat in de gelijknamige musical, maakt inmiddels faam als zanger en draagt volgend seizoen de clubkleuren van Kadoelen. In Amsterdam-Noord hoopt Dave Dekker (JOS/Watergraafsmeer) op een kans in het eerste elftal.

“Kadoelen is een hele gezellige club bij mij in de buurt. Er staat een leuke groep en ik verwacht een gezellig seizoen”, voorspelt de twintigjarige rechtsback. In december liep hij zijn oude jeugdtrainer Mathijs Nierop (nu assistent-trainer bij Kadoelen, red.) tegen het lijf. “Ik wist nog niet wat mijn plannen voor volgend seizoen waren. Daarna heb ik een paar keer op maandag meegetraind en ik voelde mij er thuis. De jongens gaven mij direct een warm welkom. Dat was echt prettig.”

Dit seizoen maakt Dekker zijn minuten in het tweede elftal van JOS/Watergraafsmeer in de reserve Hoofdklasse, nadat hij afgelopen zomer overkwam van vierdeklasser De Meteoor. “In het begin van het seizoen kreeg ik niet zoveel speelminuten. Daar was ik niet blij mee. Nu gaat het een stuk beter en dat doet mij goed. Ik heb hier heel veel geleerd en ben daadwerkelijk ook beter geworden. Dat kan ik ergens anders gebruiken in een eerste elftal.”

De Amsterdammer is de eerste aanwinst voor de zaterdag derdeklasser. “De nieuwe trainer (Tristan Buchinhoren, red.) moet ik nog leren kennen. Er zullen vast meer nieuwe jongens komen en dan willen we van de derde naar de tweede klasse toe. Ik heb er in ieder geval zin in.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!