Clayd Olf (De Dijk): “ZSGOWMS is de plek waar ik moet zijn”

De afgelopen jaren is Clayd Olf naar eigen zeggen het spelplezier kwijtgeraakt. Om dat weer terug te krijgen, vervolgt de 21-jarige aanvaller van De Dijk zijn loopbaan bij derdeklasser ZSGOWMS. Daar voelt hij het vertrouwen dat hij zo nodig heeft. “Het zal ongewoon klinken, maar ik volg mijn gevoel.”

Ja, het is een gekke en ongebruikelijke stap van de Derde Divisie naar de derde klasse. Maar het is wel doordacht, benadrukt Olf. Hij kampte geruime tijd met een knieblessure en de nasleep daarvan, maakte dit seizoen voor zijn gevoel te weinig minuten bij De Dijk en is toe aan iets nieuws. Iets helemaal nieuws. Olf wil zijn loopbaan als laatste man weer oppakken. “Daar ligt mijn passie. De afgelopen jaren ben ik steeds meer naar voren gegaan, maar ik begon als verdediger. Daarin wil ik me verder ontwikkelen, laten zien wat ik kan en op die manier wil ik ook bekend worden in Amsterdam.”

Olf was bezig aan zijn eerste seizoen in Amsterdam-Noord, maar een telefoontje van Soufyan Daafi wist hem te overtuigen om te kiezen voor ZSGOWMS. Daar voelde hij gelijk het vertrouwen wat hij niet helemaal vond bij andere clubs die geïnteresseerd waren. “Het klikte eigenlijk meteen. Het zal ongewoon klinken, maar ik volg mijn gevoel. Mij gaat het om het vertrouwen dat ik krijg. Ik had meteen een gevoel van: dit is de plek waar ik moet zijn.”

Volgens de clubleiding past hij in het plaatje dat de technische commissie (Soufyan Daafi, Henk en Sebastiaan Fritz) heeft geschetst voor de toekomst. “We willen een jong en dynamisch elftal. Dat is onze nieuwe visie. Met zijn leeftijd heeft hij al veel ervaring en een leuk cv”, zegt Daafi. “Alle jonge jongens hebben ondertussen aangegeven te blijven, net als de huidige kern.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)