Home / slideshow / Clubjongen Menno Bosch verruilt FC Abcoude voor Wartburgia

Clubjongen Menno Bosch verruilt FC Abcoude voor Wartburgia

Een maand geleden communiceerde Wartburgia dat Hans Schakel aanblijft als hoofdtrainer. De oefenmeester ging vervolgens hard aan de slag met zijn selectie en kan inmiddels zijn eerste versterking presenteren: Menno Bosch.

De controlerende middenvelder speelt sinds jonge leeftijd bij FC Abcoude. Hij doorliep bij die club de jeugdopleiding en kwam de afgelopen acht seizoenen uit voor de A-selectie. waarin hij met zijn staat van dienst tot de belangrijke spelers behoorde. De ‘jongen van de club’ kiest deze zomer echter voor een vertrek. “FC Abcoude is een prachtige club waarbij ik niet voor niets jaren zat. Ik heb het altijd uitstekend naar mijn zin gehad en lekker kunnen voetballen”, begint Bosch. “Het is echter zo dat in de selectie van het eerste team momenteel jongens van 20 zitten óf oudere spelers. De tussencategorie is gewoonweg niet erg aanwezig. Bij Wartburgia spelen een hoop spelers die ik goed ken en van mijn leeftijd zijn. Het was voor mij dan ook geen eenvoudige beslissing, maar tóch kies ik ervoor om naar Wartburgia te gaan.” Bosch kijkt met veel plezier terug op zijn periode bij FC Abcoude. “Natuurlijk was de degradatie van drie jaar geleden een smetje, maar verder hebben we ook mooie resultaten geboekt. Het is absoluut jammer dat ik FC Abcoude niet kan helpen met een promotie naar de tweede klasse, maar ik heb er vertrouwen in dat dit ook zonder mij gaat lukken.”

Bosch is hoe dan ook van plan nog vaak bij FC Abcoude langs te komen. Dan moet de drukte met zijn nieuwe club Wartburgia dat echter wél toelaten. De Amsterdammers behoren al een aantal seizoenen tot de kanshebbers voor promotie naar de tweede klasse, maar vooralsnog gooide de coronastop roet in het eten. “Komend seizoen gaan we weer voor promotie. Ik stond vorig seizoen al meerdere keren langs de kant en zag een uitstekend team op het veld staan. Daarom heb ik de overtuiging dat we voor de bovenste plekken kunnen meestrijden.” Bosch sprak inmiddels uitgebreid met Hans Schakel, zijn nieuwe hoofdtrainer. “Wartburgia haalt mij nadrukkelijk voor de nummer 6-positie. Daar ligt natuurlijk ook mijn grootste kracht. Ik ga komend seizoen voor niets meer of minder dan een basisplaats. Zo hoop ik mijn nieuwe team van dienst te zijn.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Rob Baarda

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)