Bnar Toofeek

Clubman Bnar Toofeek blijft hoofdtrainer van RODA ’23: “Veel rek in spelersgroep”

RODA ’23 verlengt de samenwerking met Bnar Toofeek. De hoofdtrainer, die sinds het seizoen 2018/2019 aan het roer staat bij de Amstelveense verenging, ziet nog voldoende perspectief om met de spelersgroep aan de slag te gaan.

De 32-jarige clubman is al jaren actief bij RODA ’23. Toen Toofeek 21 jaar oud was, begon hij als jeugdtrainer en ontwikkelde hij zichzelf, na een kort uitstapje, verder tot oefenmeester van het hoogste jeugdteam. Daarmee bereikte hij twee kampioenschappen en een districtbeker, waarna hij ruim tweeënhalf jaar geleden voor de zondagselectie kwam te staan. “Voor mij was er geen twijfel om te blijven”, vertelt Toofeek, die zijn vierde seizoen ingaat. “We beschikken over een hele leuke groep, waarin veel rek zit. Aangezien we aan het begin van het seizoen veel nieuwe spelers hadden, moesten we de juiste speelstijl ontdekken. We raakten steeds meer aan elkaar gewend, maar helaas moesten we al snel stoppen.” De ambitie van RODA ’23 past voorlopig goed bij Toofeek. “Iedere trainer wil het hoogst haalbare bereiken. Ik ben in het bezit van een TC 2, waardoor ik niet op een veel hoger niveau training kan geven. Anders had ik wellicht mijn oren en ogen opengehouden. Voor mij is er simpelweg geen betere club dan RODA ’23.”

Toofeek beschikt over een ambitieuze selectie die via een periodetitel hoopt om eens voor promotie te strijden. “Met een nieuw team is het nog altijd een vraagteken of dit mogelijk is. Als je lang met elkaar samenspeelt, dan weet je hoe spelers reageren als het minder gaat. Dat is met deze groep lastig te zeggen. Aan de andere kant beschikken we over zoveel kwaliteiten, dat tegenstanders het zeer moeilijk krijgen als alle automatismen ingeslepen zijn. Onze spelersgroep werkt keihard: aan motivatie geen gebrek.” Voorlopig kan Toofeek door alle beperkingen niet aan de automatismen werken. “Alleen technisch en tactisch kunnen we wat zaken oppakken. Het zijn omstandigheden waarmee een trainer te maken heeft. Ik ben echter ervan overtuigd dat veel bij de spelers is blijven hangen en dat goede voetballers elkaar altijd vinden. Dat is het belangrijkste.” De trainer heeft alle vertrouwen in zijn spelersgroep. Dat geldt voor het eerste én tweede team. Al blijft hij alert voor buitenkansjes. “Maar anders gaan we met deze groep door”, benadrukt Toofeek, die een ultiem doel heeft. “Wanneer we de eerste klasse behalen, kan mijn tijd bij RODA ’23 niet meer stuk.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: RODA ’23

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)