Home / Algemeen / Colby Harmon (Aalsmeer): “Het begon te kriebelen om weer terug naar JOS te gaan”

Colby Harmon (Aalsmeer): “Het begon te kriebelen om weer terug naar JOS te gaan”

Colby Harmon draagt volgend seizoen weer het keeperstenue van JOS/Watergraafsmeer. De 26-jarige doelman vertrok afgelopen zomer naar zaterdag eersteklasser FC Aalsmeer, maar keert nu weer terug in Amsterdam.

Dit seizoen komt Harmon nog regelmatig kijken bij zijn oude club. Het reizen naar Aalsmeer begon langzaam te knagen, waarna hij besloot om dichter bij huis te gaan voetballen. “Voor mij is JOS tien minuten fietsen. Ik reis twee uur per dag voor mijn werk en dan begint de afstand naar Aalsmeer vervelend te worden. JOS heeft nog een goede kans om volgend seizoen in de Hoofdklasse te spelen. Iets wat mij een mooie stap lijkt.”

Bij de Amsterdammers, waar de sluitpost vijf jaar speelde, komt Harmon in een gespreid bedje terecht. “Als ik er ben, kan ik altijd gezellig bijpraten. Ze zijn daar allemaal toppers. JOS is een gezellig club en het is een mooi pluspunt dat de jongens uit mijn tijd er nog spelen. Elke keer dat ik hier kwam kijken, begon het te kriebelen om weer terug te keren.”

Zijn tijd in Aalsmeer blijft beperkt tot één seizoen. “We hebben een fantastische groep. Alles is hier top geregeld en de mensen zijn fantastisch. Ik heb alleen maar warme gevoelens voor de club. Alleen betreur ik dat de laatste tijd het één en ander is gebeurd binnen de selectie met spelers die zijn weggegaan. We staan nu op de zevende plaats en spelen nergens meer om. Ik had gehoopt dat wij om de prijzen zouden spelen, maar dat zat er dit seizoen helaas niet in.”

JOS/Watergraafsmeer is dit seizoen nog vol in de race om directe promotie af te dwingen. De Amsterdammers staan momenteel op de vierde plek in de zondag eerste klasse A. “Ik hoop volgend seizoen in de Hoofdklasse te spelen. De selectie die er nu staat is een goede groep. Als dit seizoen geen stap naar de Hoofdklasse gemaakt wordt, moeten wij volgend jaar kampioen worden. Het lijkt mij wel mooi om volgend seizoen een prijs te pakken.”

Verder werd bekend dat Richmond Bossman, Sjoerd Gerritse, Daley Venghaus, Teddy Janssen, Jorik Hollewand, Kevin Huijsman, Allon Koene, Raymon Fafiani, Timothy van de Berg, Tiago dos Santos en Kevin Berrevoets ook volgend seizoen bij de Amsterdammers te bewonderen zijn.

Verslag Roy Baltus
Foto Ton van Eenennaam

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!