Home / slideshow / Colby Harmon verruilt WV-HEDW voor Hoofdklasser Swift
Colby Harmon JOS Watergraafsmeer

Colby Harmon verruilt WV-HEDW voor Hoofdklasser Swift

Colby Harmon vertrekt na één seizoen alweer bij WV-HEDW. De doelverdediger maakt de overstap naar Hoofdklasser Swift, waar hij samen met nieuwkomer Mats van der Wijst moet strijden voor een plaats onder de lat.

Harmon wilde in de zomer van 2019 een tijdje reizen en besloot daarom bij JOS Watergraafsmeer, waar hij op dat moment voor uitkwam, te vertrekken. Vanwege het coronavirus moest hij zijn plannen echter uitstellen en besloot hij naar WV-HEDW te gaan. Bij zijn nieuwe club kreeg hij de mogelijkheid om alsnog zijn reis te maken als de coronacrisis het zou toelaten. De overstap naar WV-HEDW beviel hem echter minder dan verwacht. “De selectie had een uitstekend niveau en de club was leuk om voor te spelen. Ik kreeg een eerlijke kans op een basisplaats, maar de redenatie om me uiteindelijk op de bank te zetten was mijn inziens niet congruent met wat ze in eerste instantie tegen me zeiden. Ik belandde tussen de reserves, waarna de coronastop om de hoek kwam kijken. Uiteindelijk had ik niet de indruk dat ik kansloos was, want voor mijn gevoel zou ik in de loop van het seizoen een basisplaats afdwingen. Net zoals elke speler train ik om te spelen en niet om op de bank te zitten.”

De sluitpost wilde daarom niet per definitie bij WV-HEDW vertrekken, totdat Swift interesse toonde. “Dat is natuurlijk een prachtige club die op een goed niveau uitkomt. Het leek me interessant om weer een stap omhoog te maken, met mijn verleden bij JOS Watergraafsmeer.” Bij Swift krijgt hij eveneens geen garantie op een basisplaats, maar Harmon heeft veel vertrouwen in zijn eigen kunnen. “Het is ontzettend belangrijk om dat vertrouwen te behouden. Ik weet simpelweg wat ik kan. Dat heb ik jarenlang laten zien en wil ik de komende jaren weer doen.” Harmon denkt uitstekend bij het spelsysteem van Swift te passen. “Ik ken Swift nog uit het verleden, toen ik met JOS Watergraafsmeer tegen de club speelde. Swift speelt vrij hoog, waardoor van een keeper wordt verwacht dat hij hoog op het veld staat en dus van zijn lijn af durft te gaan. Die manier van spelen past goed bij mij. Ik hoop volgend seizoen veel te spelen en met het team te promoveren naar de Derde Divisie.”

Tekst: Jordi Smit