Collectief sterk Ouderkerk verslaat AMVJ

Vorig weekend kreeg Ouderkerk nog een oorwassing van DWS (0-5), dus de vraag was hoever dat zou doorwerken in de streekderby tegen AMVJ. De ploeg uit Amstelveen kent een prima start, want alle wedstrijden werden gewonnen. Hierdoor had de ploeg al zes punten in de tas.

Het werd inderdaad pittig duel voor het team van trainer Hans Verhoogt. De Ouderkerk-trainer Hans Verhoogt had zijn manschappen er terdege op voorbereid. Hij moest wel enkele vaste basisspelers missen waardoor, volgens hem, in de beginfase de nodige automatismes in het spel ontbraken. Tot zijn genoegen ging het in het verdere verloop van de wedstrijd staat beter.

AMVJ had veel balbezit en was met name over de linkerflank regelmatig gevaarlijk. Zo ook in de 26e minuut. De bal werd voorgezet en bereikte AMVJ-aanvaller Jeffrey Bok, die de bal met een omhaal tegen de paal zag belanden.

Ouderkerk was gewaarschuwd. Wat opviel was dat – in tegenstelling tot vorige week – de ruimtes tussen de linies dit keer zo klein mogelijk werden gehouden. Met veel passie en strijdlust werd geprobeerd de tegenstander een halt toe te roepen. Had AMVJ eenmaal de bal dan waren de spelers van Ouderkerk, soms met meerdere tegelijk, present om te trachten de bal opnieuw in hun bezit te krijgen. Het waren centrumverdedigers Simon van Rens en Ray-Jay Acheampong, die bovendien regelmatig de lange bal hanteerden om zodoende achterin en op het middenveld hun medespelers enige lucht te verschaffen, waardoor ook de juiste posities weer konden worden ingenomen.

In minuut 34 was het middenvelder Quinten Drupsteen, die ter hoogte van de middenlijn zijn tegenstander de bal wist te ontfutselen. Hij verplaatste het spel naar de rechtervleugel. Na enkele schermutselingen wist Daan van Unen uiteindelijk vanaf de rand van de zestien met links uit te halen. Hierdoor kwam de 1-0 op het scorebord. Een paar minuten voor rust kreeg dezelfde Van Unen een uitgelezen kans om de score te verdubbelen. Zijn schot – alleen voor de AMVJ-goalie – ging hoog over.

In het tweede bedrijf had AMVJ nog veel balbezit en ging Ouderkerk door met het de voet dwars te zetten. Ouderkerk Het was Ouderkerk-spits Nick van Nieuwkerk bracht met een subtiel boogje Charlie den Hertog in stelling. Den Hertog kreeg een duw in de rug, maar scheidsrechter scheidsrechter Adam floot niet.

Tien minuten voor tijd was het wel raak voor Ouderkerk. Doelpunten maker Van Unen was gewisseld voor Kevin Nlandu en ook de invaller scoorde: hij mocht aantekenen voor de bevrijdende 2-0. In minuut 90 maakte de bordeauxrode bezoekers nog de aansluitingstreffer wist te maken, Devery Boldewijn was de doelpuntenmaker. AMVJ ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, waarvoor het voor Ouderkerk billenknijpen was in de zeven minuten blessuretijd. De ploeg van trainer Verhoogt trok de wedstrijd over de streep en kan drie punten bijschrijven.

Coach Verhoogt was tevreden over het vertoonde spel van zijn team en trots op zijn jongens. Tactisch heel gedisciplineerd gespeeld zoals was afgesproken. Collectief heel sterk en hij prees eveneens de enorme strijdlust. Volgens hem dan ook een verdiende overwinning.

Volgende week is Ouderkerk vrij, daarna wacht de uitwedstrijd tegen Legmeervogels. Ook AMVJ is vrij, daarna wacht de thuiswedstrijd tegen Amstelveen Heemraad. Bekijk hier de stand in de zaterdag derde klasse B.

Bron: Rob van ’t Veer
Foto’s: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)