Collins John zwaait zaterdag af als voetballer

Collins John hangt na zaterdag zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Voor de spits wordt het thuisduel met De Dijk zijn laatste wedstrijd als voetballer. De Buitenboys-spits nam de afgelopen maanden de tijd om de knoop door te hakken.

“Aan het begin van het seizoen maakten sommige jongens al grappen, dat ik bij promotie toch nog wel een jaartje door zou gaan”, aldus John. Die promotie naar de tweede klasse is inmiddels gerealiseerd, toch heeft hij besloten te stoppen: “Toen ik eind vorig jaar weer vader werd, dacht ik er steeds meer aan om te stoppen.” Daarbij speelde ook mee dat het voetballen zelf hem steeds zwaarder viel: “Ik heb veel van mijn lichaam gevraagd. De laatste tijd moest ik elke dag naar de fysio of trainen om op zaterdag te kunnen spelen. Dat houd je een tijdje vol, maar kan niet jaren doorgaan.”

Terwijl hij eraan dacht om te stoppen, kwam meteen een nieuwe uitdaging op zijn pad. In december werd duidelijk dat de huidige assistent-trainer van Buitenboys de club zou gaan verlaten. Die vacature wordt komend seizoen ingevuld door John. “Mark (Steur, hoofdtrainer van Buitenboys, red.) had al eens eerder gevraagd of ik er voor open zou staan om bij de staf te komen. Toen duidelijk werd dat de huidige assistent zou vertrekken, was het snel geregeld.”

Eerder trainde hij al eens de O17 van Buitenboys, nu wacht hem dus een nieuwe uitdaging als assistent-trainer in de tweede klasse: “Je blijft toch verbonden met je team, alleen vanuit een andere rol. Sommige jongens heb ik nog getraind toen ze in de O17 speelden.” Hoewel hij het veld gaat missen, kijkt hij uit naar zijn nieuwe rol en samenwerking met Steur: “Mark en ik hadden meteen een klik en we spreken elkaar dagelijks. Het assistent-trainerschap past nu ook bij mij in de fase in mijn leven, ik wil wat meer op de achtergrond zijn en ondertussen mijn ervaring doorgeven.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)