Combinerend ZSGOWMS wint van Altior

Op bezoek bij Altior heeft koploper ZSGOWMS weer de volle buit binnengehaald. In Langeraar waren de Amsterdammers heer en meester, tot de rode kaart van ZSGOWMS waren de bezoekers eigenlijk niet in de problemen gekomen.

Assistent trainer Sebastiaan Fritz zag ZSGOWMS goed uit de startblokken komen. “We begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Het team combineerde veel en speelde leuk voetbal.” Gedurende de eerste helft kwam ZSGOWMS op voorsprong nadat een hoekschop door Gregory Nelson werd binnen gekopt. Dit was tevens de ruststand.

“In de tweede helft ging het team vrolijk door met combineren en aanvallen, de prestatie was echt erg goed”, licht Fritz toe. Donny van der Pol beloonde zijn solo-actie door de 2-0 te scoren. De derde treffer lag ook een individuele actie aan vooraf. Nelson passeerde meerdere tegenstanders en kon afleggen op Kursat Cil, de middenvelder wist beheerst het net te vinden.

ZSGOWMS dacht een penalty te krijgen, nadat invaller Younes Makraoui was gehaakt in het strafschopgebied van Altior. De arbiter wees naar de stip, maar na een minutenlange discussie ging de penalty niet door. Wel kreeg ZSGOWMS een vrije trap tegen. In de slotfase moesten de Amsterdammers ook met tien man verder. Haitam Ibrahimi probeerde een omschakeling te voorkomen,  echter moest dat bekopen met zijn tweede gele kaart. Er volgde een rommelige slotfase, waar Altior de 1-3 wist te maken. De blessuretijd bedroeg 12 minuten, terwijl ZSGOWMS het zichzelf lastig maakte door de rode kaart. Echter bleef de stand 1-3.

Volgende week zaterdag gaat ZSGOWMS op bezoek bij Parkstad voor de beker, om 17:00 wordt er afgetrapt. Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de zondag tweede klasse B.