Comeback DWS komt te laat bij koploper De Zouaven

Na de nederlaag tegen runner-up Zaanlandia is zondag tweedeklasser DWS er ook niet in geslaagd om koploper De Zouaven te verslaan. De ploeg van Tarik Oulida probeerde na een 3-0 achterstand nog iets uit te richten, terwijl De Zouaven met negen man stond, alleen kwam deze comeback te laat: 3-2.

Een moment van twijfel in de Amsterdamse defensie kostte DWS na tien minuten de 1-0 via Dennis van Trigt. Hierdoor waren de gasten verrast, maar namen vervolgens brutaal de aanval over. Een afstandsschot van Issam el Bakkali had een beter lot verdiend en Delano Patrick schoot rakelings over het doel. De Zoauven kon alleen met lange ballen en counters gevaarlijk zijn. Leon Machielse dook vrij op voor het doel van Philip Bronder, die de geschorste Selattin Dagasan verving, alleen eindigde zijn inzet in het zijnet.

De tweede helft begon uiterst ongelukkig voor DWS, dat al vrij snel een strafschop tegen kreeg nadat Selimhan Usal de bal tegen zijn hand kreeg. Deze penalty werd benut door Alex Wagenaar. Ook aanvallend zat het even niet mee bij de Amsterdammers. Een schot van Kenzo Davids stuiterde via de onderkant van de lat terug het veld in.

Een tweede penalty voor De Zouaven, nadat Mohamed Aznag aan de noodrem moest trekken bij een snelle aanval, werd door Noah Marsman onhoudbaar binnen geschoten voor de 3-0. De wedstrijd leek beslist, totdat de thuisploeg zowel Wagenaar als Jory de Wit met rood (beiden twee keer geel) het veld zag verlaten. Met nog twintig minuten te gaan en tegen negen man lagen er opeens genoeg kansen voor DWS.

Rishi Kjensberg scoorde uit een vrije trap de 3-1 en de Amsterdammers gooiden alles op de aanval. Mehmet Karaca maakte er zelfs 3-2 van, maar een slotoffensief leverde geen gelijkmaker meer op. DWS zakt weer een plekje op de ranglijst en staat nu negende. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse A.