Buitenveldert - Foto: Hans van Beek

Comeback na rust brengt Buitenveldert ronde verder

Buitenveldert, dat een periodetitel overnam in Zaterdag 3b, trof in de eerste ronde van de nacompetitie Fortuna Wormerveer. Die ploeg werd tweede in Zaterdag 2a.

Buitenveldert startte met veel voorwaartse druk waar Fortuna aan moest wennen, al bleek al snel dat Fortuna een wapen had met de zeer snelle rechtsbuiten Bafode Touri. Maar het was Buitenveldert dat via een fraaie omhaal van Finnian Broekhuizen de score opende.

Fortuna zette een tandje bij en drukte Buitenveldert iets verder terug. De gelijkmaker kon dus ook niet uitbijven en viel na 25 minuten. Uit een voorzet van links kon de bal simpel worden ingetikt door Bafode en zo was de stand weer gelijk. Fortuna drukte door en Bafode werd op de rand 16 getackeld. Een penalty was het resultaat en die werd zeer gedecideerd benut door Bafode. Vlak voor rust was het weer raak voor de ploeg uit Wormerveer en zo stond het voor rust opeens 3-1. Werk aan de winkel dus voor Buitenveldert-coach Detlef le Grand.

Na rust kon Buitenveldert veel hoger druk zetten. De aansluitingstreffer van Broekhuizen bleef dan ook niet lang uit. Hij werd vrijgespeeld, kon om de keeper heen en zo de 3-2 binnen schieten. De Amsterdammers roken kansen en zetten aan. Na een combinatie met Broekhuizen was het Luuk Geervliet de 3-3 mocht maken.

Zo werd het steeds spannender, want beide ploegen wilden het duel graag zonder verlenging beslissen. Daarbij hield goalie Ruben Geervliet de Amsterdammers met meerdere goede reddingen op de been. Een klein kwartier voor tijd was daar de voorsprong voor Buitenveldert, toen Wilner Leijgraaf een voorzet mooi inkopte, strak onder de lat. Buitenveldert wilde het duel beslissen en een paar minuten later kon Bas Bijvoet van afstand de 3-5 maken. De race was definitief gelopen toen Luuk Geervliet nog enkele minuten later naar binnen trok en uithaalde, wat de stand op 3-6 bracht.

Buitenveldert gaat dus door en treft in de tweede ronde competitiegenoot Wartburgia. Bekijk via de link hieronder alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Bron: G. Broekhuizen

Zaterdag

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)