Home / Algemeen / Commissie van Beroep spreekt AGB vrij in beroepszaak

Commissie van Beroep spreekt AGB vrij in beroepszaak

AGB krijgt de vijf punten in mindering terug en hoeft niet acht duels over te spelen. De zondag eersteklasser werd tijdens de beroepszaak die het had aangespannen wegens de zware straf vanwege het onreglementair meespelen van Rahim Abdul in het gelijk gesteld.

“Er werd ons verweten dat we mogelijk bewust zo gehandeld hebben. We hadden misschien beter moeten opletten, maar dat hebben we kunnen aantonen”, zegt een opgeluchte voorzitter Orhan Aslan. Het mogelijk overspelen van acht wedstrijden zou volgens de Commissie van Beroep een ‘nadelige invloed hebben op de teamgenoten en ook uitstralen naar de rest van de competitie’.

Abdul werd onder een andere naam (Rahim Sebah Abdul) en een ander lidnummer ingeschreven omdat hij met de verkeerde informatie in Sportlink stond. Hiervoor zijn speler en club vrijgesproken. Ze hebben alleen een boete gekregen. Door de vrijspraak staan de Amsterdammers weer boven de nacompetitiestreep van de zondag eerste klasse A. AGB speelt dit seizoen nog drie competitieduels, zonder de acht inhaalwedstrijden die werden ingepland.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB