Constantin en Van Wakeren toonbeeld van dapper Swift ondanks uitschakeling

Swift kan het jongensboek met opgeheven hoofd en vol trots dichtdoen. Het bekeravontuur van de zaterdag Hoofdklasser eindigde in de tweede ronde door een 4-1 nederlaag bij landskampioen Feyenoord. Dat terwijl de Amsterdammers bijna de hele wedstrijd met een man minder verder moesten.

Ondanks alle goede bedoelingen liep Swift vanaf het begin al achter de feiten aan. Na zeven minuten maakte de individuele klasse van Sam Larsson het verschil. De vleugelaanvaller schoot een vrije trap van een kleine twintig meter binnen, buiten het bereik van doelman Bogdan Constantin: 1-0. Toen de Amsterdammers een paar minuten later met tien man verder moest nadat Nik Gabel de doorgebroken Jens Toornstra onderuit haalde, leek een vervelende avond aanstaande.

Totdat Constantin opstond. De doelman pakte de strafschop van Michiel Kramer en groeide vervolgens uit een lastig te nemen horde voor Feyenoord bij intikkers van Kramer en Jens Toornstra en een afstandsschot van Larsson. Terwijl de supporters van Swift ‘Schaam je kapot’ scandeerden richting de landskampioen, en de 1-0 stand ook de rust zou halen, toonde Larsson op slag van rust opnieuw zijn klasse. Constantin was bij een diagonaal schot geklopt: 2-0.

Maar wat Larsson kan, kan ik ook, moet Max van Wakeren hebben gedacht. Vijf minuten na de rust schoot hij tot ieders verbazing vanaf de hoek van het strafschopgebied de 2-1 binnen. En dat met een man minder. Niet veel later was de vleugelaanvaller met een harde vrije trap zelfs dichtbij de 2-2, die gepakt werd door Kenneth Vermeer. Het zou het avontuur van Swift nog mooier hebben gemaakt.

Na ruim een uur spelen nam Feyenoord wederom afstand. Michiel Kramer kopte de 3-1 binnen. Een legio aan kansen en een uitblinkende Constantin, die nog een afstandsschot van Sofyan Amrabat uit de kruising ranselde en verschillende voorzetten onschadelijk maakte, zorgden ervoor dat de schade voor Swift beperkt bleef. De 4-1 kon vier minuten voor tijd echter niet meer voorkomen worden. Larsson rondde een fraaie aanval af met zijn derde treffer.

Morgenochtend een uitgebreide sfeerreportage vanuit het supportersvak, de interviews en een fotoverslag.

Foto’s Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)