Content Arsenal sluit seizoen af in stijl

Arsenal heeft het gedenkwaardige seizoen in de zaterdag tweede klasse met stijl afgesloten. De Amsterdamse ploeg won de thuiswedstrijd tegen Buitenboys met 2-0. HBOK pakte de titel en de Amsterdammers de tweede plaats. ,,Zoals het in de reglementen staat, zijn wij de tweede op de ranglijst en gaan we derhalve de nacompetitie in”, aldus coach Imro Wielkens. ,,Het is nog even afwachten hoe dit precies gaat. Maar, ik ga er wel vanuit.”

Tegen Buitenboys zag trainer-coach Wielkens een moeizame wedstrijd van zijn ploeg. ,,Dat heb je soms in deze fase van het seizoen. We misten, net als veel andere ploegen denk ik, vijf-zes basisspelers. Dat is nooit een excuus, meer een constatering. Het is extra jammer om dat in deze fase van het seizoen te hebben, de prijzen worden immers verdeeld. Onze selectie is niet heel breed, de jongens die in het veld stonden hebben zoals altijd alles gegeven.”

Arsenal kan, met het bekertoernooi inbegrepen, sowieso terugkijken op een goed seizoen. ,,We hebben meer punten gehaald in vergelijking met vorig seizoen. Meer doelpunten gemaakt. We zijn nog altijd groeiende en er zit genoeg ontwikkeling in. Ons team bestaat voor 75% uit zelf opgeleide Arsenal-jongens. We zijn nederig, maar niet vals bescheiden.”

Voor Arsenal waren Stefan Babista Pereira (1-0)  en Justin Sporkslede (2-0) doeltreffend. Wielkens: ,,We gaan met een goed gevoel de nacompetitie in en feliciteren HBOK van harte met de terecht behaalde titel.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in zaterdag 2A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)