Home / Hoofdklasse A zondag / Cor ten Bosch nog een jaar trainer bij JOS Watergraafsmeer

Cor ten Bosch nog een jaar trainer bij JOS Watergraafsmeer

Cor ten Bosch gaat nog een jaar door bij JOS Watergraafsmeer. De club en trainer zijn meer dan tevreden over de afgelopen anderhalf jaar. “We hebben het voor de Kerst besloten. Het was aan beide kanten niet verrassend”, vertelt Ten Bosch.

De trainer merkte tijdens de gesprekken dat de club zeer tevreden is over hoe het momenteel met het Eerste Elftal gaat. “Het heeft niet lang geduurd. Zij wilden graag door en ik ben eigenlijk ook erg tevreden”, legt de ervaren oefencoach uit. “Ik heb een club die op niveau wil presteren en een goede spelersgroep. Bovendien zijn de sfeer en prestaties uitstekend, dus wat wil je nog meer.”

Samenwerking

Ten Bosch zit inmiddels anderhalf jaar bij de club. Wat is er eigenlijk onder zijn leiding veranderd? “Daar heb ik geen idee van. Ik kan niet praten over wat vóór mij is gebeurd. JOS Watergraafsmeer is altijd een vereniging geweest die onder elke trainer bij de eerste vijf clubs heeft gespeeld. Een club die gezelligheid hoog in het vaandel heeft staan, maar daar ook de prestaties op laat aansluiten. Dat sprak mij aan. We kenden elkaar natuurlijk al jaren, en daar is anderhalf jaar geleden een samenwerking uit voortgekomen. Daar hebben we beiden geen spijt van.” De trainer is bovendien blij met de mensen die hij om zich heen heeft verzameld. “Ik heb ook een uitstekende staf om me heen. Wij kunnen prima met elkaar samenwerken, dus dan is het leuk.”

Momenteel staat JOS Watergraafsmeer op de eerste plaats in de Hoofdklasse, al kan Hoogeveen met twee wedstrijden minder gespeeld en twee punten achterstand nog over JOS Watergraafsmeer heengaan. De club en trainer hebben echter geen exacte doelstelling met elkaar geformuleerd. “Misschien ben ik ouderwets, maar termen als ‘doelstellingen’ gebruik ik niet zo. Je hebt altijd een doel. Ik ben een prestatietrainer en JOS Watergraafsmeer is een prestatieclub. Dan gaat het maar om één ding: winnen. Dat kan niet altijd, wat vervelend is, maar je moet er ook weer snel overheen stappen. Het doel is simpelweg om iedere wedstrijd te winnen. Als je wint, is het trainerschap een geweldig vak, maar bij verlies is het juist vervelend. Gelukkig verlies ik niet vaak.”

Sterke selectie

JOS Watergraafsmeer beschikt over een uitstekende selectie. De verwachting is dan ook dat verschillende clubs zich aan het einde van het seizoen gaan melden. “Wij worden vaak in verband gebracht met spelers. Dat is leuk, maar soms ook vervelend aangezien die verhalen vaak niet kloppen. We hebben een goede selectie en in Valencia geëvalueerd. Zoals het er nu naar uit ziet, blijft de selectie voor het grootste gedeelte intact. Dat er dan soms verschuivingen komen, dat zou kunnen, want wat weggaat moeten we vervangen. We willen proberen om de selectie zo intact te houden, dat we kunnen meedoen aan de bovenkant van de Hoofdklasse en wellicht zelfs in de Derde Divisie.” Dat laatste kan wellicht dit seizoen gebeuren, mits JOS Watergraafsmeer een sterke, tweede seizoenshelft doormaakt. “We staan er tot op heden goed voor, maar we moeten altijd met beide benen op de grond blijven staan”, aldus Ten Bosch.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend