Cor van Garderen blijft bij FC Aalsmeer: “Je ziet dat het groeiende is”

Cor van Garderen blijft verbonden aan FC Aalsmeer. De oefenmeester heeft zijn contract met één jaar verlengd en gaat zo voor zijn zesde seizoen als hoofdtrainer van de zaterdag eersteklasser. “Er zijn nog steeds verbeterpunten.”

De beslissing om langer met elkaar door te gaan, was volgens Van Garderen snel gemaakt. Er hoefde niet veel gesproken te worden. “Het gaat gewoon goed. We spelen nog steeds in de eerste klasse en ook bij alles eromheen zie je dat het groeiende is.” De oefenmeester stapte in september 2014 tussentijds in als opvolger van de destijds vertrokken Anthony Servinus. “Ik heb het nog altijd naar me zin. Het is natuurlijk ook zo dat als je veel met dezelfde spelers zou werken, het moeilijker kan worden. Dat is bij ons niet het geval met elk seizoen behoorlijk wat roulatie.”

Van Garderen vindt het nog altijd een uitdaging om in Aalsmeer te werken. “Er zijn nog steeds verbeterpunten. Dat is voor ons het volgende om te gaan doen en daar zijn we ook mee bezig. Als ik die verbeterpunten niet meer zou zien, had ik misschien gezegd na dit jaar te stoppen.” Zo wil hij zich op korte termijn handhaven in de eerste klasse (‘als je een prijsje kan pakken, dan pakken we die’) en op langere termijn kijkt de oefenmeester voorzichtig naar de hoofdklasse. “We hebben de ambitie om hoger te spelen, maar dan moet het wel kunnen. Of dat nou met mij is de komende jaren, moeten we nog bekijken. In ieder geval zijn we bezig om de fundering daarvoor neer te zetten.”

Tekst: Pablo Koch
Foto: Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)