Correia schiet WV-HEDW in blessuretijd voorbij ZOB

WV-HEDW maakte er zaterdagmiddag tegen ZOB weer een spannende middag van. Na een razendsnelle voorsprong kwam ZOB op gelijke hoogte. In blessuretijd wist de ploeg van Marcel Valk toch de 3 punten binnen te slepen, toen Tim Correia de 2-1 maakte.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zaterdag 1a

Al in de eerste minuut kwamen de Amsterdammers via Daan Walraven op voorsprong. Het eerste kwart van de wedstrijd was WV-HEDW de bovenliggende partij en kon ZOB maar zelden gevaarlijk worden. Na die sterke beginfase van de Amsterdammers nam ZOB langzaam maar zeker het initiatief over. Een afstandsschot van Dennis Jansen kon maar net door de WV-HEDW  doelman over de lat gewerkt worden. Het laatste kwartier van de eerste helft was ZOB duidelijk beter. De corners en vrije trappen zorgden voor veel gevaar in het strafschopgebied van WV-HEDW, maar kwamen vaak net niet aan bij een vrijstaande speler.

De tweede helft bleef ZOB een licht overwicht houden, en kwam als eerste gevaarlijk door. Colin Coenderman kwam gevaarlijk door over de linkerkant, zijn voorzet wordt door de sterk keepende doelman van WV-HEDW gepakt voordat de inkomende Stefan van Wonderen gevaarlijk kon worden. In de 57e minuut werd een kopbal van Colin Coenderman voor de lijn weggekopt. In de 72e minuut kan WV-HEDW weer gevaarlijk worden. Een vrije trap werd door de inkomende spits op de lat gekopt. Bij spelhervattingen zoals vrije trappen en corners was de afvallende bal vaak voor WV-HEDW, dat dan weer gevaarlijk kon worden in de counter.

In de 77e minuut is er een goede combinatie aan de linkerkant tussen Jerrold van de Eeckhout en Colin Coenderman, laatstgenoemde ziet zijn inzet fraai gestopt worden door de WV-HEDW doelman. Een minuut later kwam ZOB verdiend op gelijke hoogte. Dennis Pals speelde spits Kevin Grent aan in het strafschopgebied, deze werd naar beneden getrokken en de bal ging op de stip. Mike van Koert scoort vanaf de stip overtuigend de verdiende gelijkmaker. ZOB blijft op zoek naar een tweede treffer, en WV-HEDW blijft gevaarlijk in de counter.

De slotfase ging op en neer. Zo werd een inzet van Stefan van Wonderen vanaf rechts goed gepakt door de doelman van WV-HEDW. Maar ook WV-HEDW kreeg nog een goede mogelijkheid, toen ZOB de bal verloor op het middenveld en counterde. In de allerlaatste minuut sloeg WV-HEDW alsnog toe. Een lage harde corner wordt niet goed verwerkt door de ZOB defensie, en de vrijstaande spits Tim Correia kon simpel de 2-1 binnenwerken.

ZOB staat door de uitslagen in de andere duels nu laatste, WV-HEDW klimt naar de zesde plaats. De Amsterdammers gaan volgende week op bezoek bij Woudenberg, ZOB ontvangt AFC. Marcel Valk van WV-HEDW was na afloop vooral erg blij met de 3 punten, maar is ook reëel: “ZOB is een stugge ploeg en had meer verdiend, ze horen niet in de onderste regionen thuis. Maar ik ben erg blij met de winst. Ik weet precies hoe ze zich bij ZOB voelen, zo voelden wij ons ook na de 5-4 tegen Scherpenzeel.”

Bron: Jan van der Molen

Foto’s: José Mol