Counterend Zaandam verslaat AMVJ

AMVJ ging na een goede eerste seizoenshelft zaterdagmiddag op eigen veld op jacht naar de drie punten om daar een goed vervolg aan te geven. FC Zaandam, de nummer acht van de competitie kwam op bezoek in Amsterdam.

Op papier stond er een duel tussen de nummer drie en nummer acht van de competitie op het programma en de uitploeg had daar de tactiek ook op aangepast. De bezoekers zakten in en liet AMVJ het spel maken. In de eerste helft lukte dit ook alleraardigst, maar toch kwam Zaandam op voorsprong. Een lange bal op de spits, waarna de tweede bal werd veroverd, werd in de verre hoek binnen geschoten.

Snel kwam AMVJ langszij via een doelpunt van Jeroen Halsema. De ruimtes waarin AMVJ kon voetballen, bleven klein, maar toch kwam de ploeg van Ricky Kumar er goed doorheen. Onder andere Milan de Wijs en Rene Boer kregen 100% kansen, desondanks ging de ploeg de rust in met een 1-2 achterstand. Tien minuten voor rust scoorde Zaandam, uit een corner, namelijk de tweede treffer van de middag.

Alles voor de punten
Na rust zakte Zaandam nog verder in en werd alles uit de kast getrokken om de punten mee naar huis te nemen. Zo’n twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd, door de eerste kans van de bezoekers in de tweede helft, beslist. Daarbij moet ook gezegd dat AMVJ er in de tweede helft moeilijk tot niet doorheen kwam, vandaar ook de complimenten van Ricky Kumar aan de tegenstander: “Zij hebben de punten hard nodig en hebben dat op een hele slimme manier tegen ons gedaan. Vorig jaar hebben wij ook in die situatie met AMVJ gezeten, dan maakt het niet uit hoe je de punten pakt.”