Cruciale zege voor AMVJ op FC Weesp

Voorafgaand aan het seizoen waren de verwachtingen rondom AMVJ hooggespannen, maar tot nu toe weet de ploeg van Ricky Kumar die niet waar te maken. Het staat op dit moment op een nacompetitieplaats voor degradatie. Winst in het duel met FC Weesp was cruciaal om aansluiting te houden met ploegen die op een veilige plek staan. En bovendien om FC Weesp, dat een plekje lager op de ranglijst staat, op afstand te houden. In het laatste duel voor de winterstop deed AMVJ wat het moest doen: 2-0.

Na ongeveer een kwartier was het Thierry van der Kooye die de score wist te openen en dat uitgebreid vierde. Zo leidde AMVJ het duel met 1-0 en dat zou in ieder geval tot de rust zo blijven. FC Weesp wist er weinig tegenover te zetten, waardoor de verdediging, met onder andere de na een blessure teruggekeerde Burak Sitil, het niet druk had.

In de tweede helft had FC Weesp wel een paar serieuze mogelijkheden, maar wist goalie Maksim van Ingen AMVJ op de been te houden en een gelijkmaker te voorkomen. Na een foutje van Jip van Wilsum een minuut of tien voor tijd mocht Max Krake het duel beslissen en de 2-0 op het bord zetten.

Zo boekte AMVJ de eerste zege in zes duels en kan het toch nog met een licht positief gevoel de winterstop in. Voor FC Weesp is dat een ander verhaal. De ploeg staat op een directe degradatieplaats en het gat met AMVJ (dat op een play-off plaats staat) is nu opgelopen tot 7 punten. Op 21 januari hervatten beide teams de competitie. AMVJ krijgt dan bezoek van DWS, voor FC Weesp staat een uitwedstrijd bij DVVA op de planning. Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2a

Bekijk hier alle foto’s van Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)