Daan Brinkman (AFC zaterdag) sluit zich aan bij zijn vrienden van AMVJ

Daan Brinkman is de volgende speler met een AFC-verleden die straks voor het AMVJ van Ricky Kumar speelt. De 28-jarige centrale verdediger wordt bij de Amstelveense tweedeklasser herenigd met een hoop vrienden. Ook ploeggenoot Jasper Blonk bewandelt de weg van Goed Genoeg naar ’t Loopveld.

Het voetballen op een hoog niveau heeft Brinkman al geruime tijd uit zijn hoofd gezet. Toen zijn oud-ploeggenoten hem dus waarschuwden voor het stapje terug, veranderde dat weinig aan zijn keuze voor AMVJ. “Het niveau maakt voor mij niet heel veel uit. De tweede klasse vind ik ook een aardig niveau. En het is gezellig met mijn vrienden”, zegt Brinkman. “In eerste instantie zijn er veel jongens van AFC naartoe gegaan omdat ze bij AMVJ wel minuten konden maken. Maar ondertussen worden het er wel steeds meer, haha.”

Bovendien wil Brinkman de druk een beetje van de ketel halen, door niet te gehaast te moeten revalideren bijvoorbeeld, “zodat ik kan voetballen wanneer ik daar lichamelijk helemaal toe in staat ben, en het niet zo’n ramp is als ik af en toe wegval”, legt hij uit. Zijn verhaal lijkt op die manier veel op dat van Tim Wulffraat. “We zijn wel liefhebbers, dus als we fit zijn, zullen we ook aanwezig zijn. Het is niet zo dat ik denk: ik kom alleen wanneer ik zin heb. Want als ik fit ben, heb ik veel plezier in het voetbal omdat ik met mijn vrienden kan spelen.”

De centrale verdediger is momenteel bezig aan zijn vierde en laatste seizoen in het zaterdagelftal van AFC, waar hij ook in de jeugd speelde. Dit jaar kwam Brinkman vanwege slepend blessureleed (eerst een teenkneuzing en daarna knieblessure, red.) nauwelijks in actie voor de zaterdag eersteklasser. “Dit seizoen is best ongelukkig geweest, maar ik sluit het met heel veel plezier af.”

Foto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)