Home / Algemeen / Damien de Vegt (Legmeervogels) volgt goede vriend Tim Correia naar WVHEDW

Damien de Vegt (Legmeervogels) volgt goede vriend Tim Correia naar WVHEDW

Damien de Vegt zal zondag eersteklasser Legmeervogels na drie jaar verlaten. De 24-jarige aanvallende middenvelder gaat zijn teamgenoot en goede vriend Tim Correia achterna naar zaterdag eersteklasser WVHEDW.

Het reizen van Amsterdam-Oost, waar hij sinds een half jaar woont, naar Uithoorn brak hem steeds meer op. “Voor een training ben ik met openbaar vervoer erg lang onderweg. Ik wilde in de buurt gaan voetballen en moest kiezen voor zaterdag of zondag. Over de zaterdag heb ik veel goede verhalen gehoord. Dat wil ik weleens proberen.”

De Vegt werd tegelijk met ploeggenoot Tim Correia benaderd door de Amsterdammers, maar had iets meer bedenktijd nodig. “Ik was ook met een andere club in gesprek. WV-HEDW gaf mij het beste gevoel. Het is leuk dat Tim ook daarheen vertrekt. Hij is een goede vriend van mij en ik heb het er deze week veel met hem over gehad.”

Met het kampioenschap in de tweede klasse (2015) kijkt De Vegt met een goed gevoel terug op zijn periode bij Legmeervogels. In de afgelopen drie jaar, na zijn komst van RODA’23, heeft hij veel nieuwe vrienden en mooie herinneringen erbij gekregen. De Vegt zag zijn nieuwe club een keer spelen en heeft vertrouwen in het nieuwe seizoen. “Er is uitgesproken dat ze naar de Hoofdklasse willen. Er zijn veel nieuwe spelers gehaald die echt een versterking zijn voor de ploeg. Ik zal met veel concurrentie beginnen, maar daar heb ik wel zin in. Ik heb een goed gevoel bij Hans Schakel en kijk uit naar een frisse start bij WVHEDW.”

Het gat dat hij achterlaat in Uithoorn wordt opgevuld door Rodney Smorenberg. De twintigjarige aanvallende middenvelder komt over van Jong FC Volendam, waar hij bezig is aan zijn tweede seizoen. Daar werkte Smorenberg al samen met de nieuwe trainer Florian Wolf.

Verslag Roy Baltus
Foto Ronald Bakker

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)