Home / Algemeen / Dani Braspenning (HBOK): “We moeten meer voor elkaar over hebben”

Dani Braspenning (HBOK): “We moeten meer voor elkaar over hebben”

Begin dit seizoen speelde hij nog bij De Dijk, maar kreeg daar zelfs te weinig speeltijd in het tweede elftal. Dani Braspenning zocht zijn heil ergens anders en stapte over naar het kleinere broertje: HBOK. Daar kwam de negentienjarige linkspoot terecht in een team dat vecht voor lijfsbehoud in de zaterdag tweede klasse A.

Braspenning had zijn eerste maanden in Zunderdorp zeker anders voorgesteld. “Ik had verwacht dat het beter zou lopen, want het gaat niet zoals vooraf gedacht. Na drie maanden durf ik de vinger nog niet op de zere plek te leggen. We moeten meer voor elkaar over hebben. Er is weinig beleving, ondanks dat we wel goed trainen. We laten het niet zien in de wedstrijden. Tegen Arsenal speelden wij een goede wedstrijd en streden we voor elkaar. Maar al sla je me dood; ik durf niet precies te zeggen waar het aan ligt.”

Tegen Monnickendam scoorde hij een penalty op een belangrijk moment en afgelopen weekend scoorde hij in de thuiswedstrijd tegen Amstelveen. Ondanks zijn jonge leeftijd wordt er veel van de middenvelder gevraagd om een gekwelde ploeg te helpen. “Ze willen dat ik de ploeg beter maak”, zegt Braspenning, die op zestienjarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal van De Dijk en enkele jaren in de jeugd van AFC speelde. “Toch voel ik niet dat ik diegene moet zijn die het team op sleeptouw moet nemen.”

HBOK is nog vol in de strijd om degradatie. Daarin liep de nummer voorlaatst een flinke knauw op door op eigen veld met 1-6 te verliezen van concurrent Amstelveen. De achterstand op een veilige elfde plek is gegroeid naar zes punten, met nog vijf wedstrijden te gaan. “Door zo’n nederlaag gaat het zelfvertrouwen van de groep ook een stuk omlaag. Je merkt binnen de groep dat het niet lekker gaat. Vooral na de nederlaag tegen Castricum (1-3, red.) gingen de ‘koppies’ naar beneden hangen.”

Met duels tegen de nummers twee (Blauw-Wit Beursbengels) en één (BOL) is er haast geboden om vertrouwen te tanken en in de nacompetitie het vege lijf te redden. “Vanaf nu moeten wij vol aan de bak gaan en de honderd procent strijd leveren. Ik hoop de ploeg van degradatie te kunnen behoeden, maar het zal lastig worden.”

Verslag Roy Baltus
Foto’s Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend