Dani Koster

Dani Koster verruilt Monnickendam voor De Dijk

Dani Koster maakt een transfer binnen de regio. Hij verruilt VV Monnickendam na één seizoen voor ASV De Dijk. Op Sportpark Schellingwoude gaat hij de concurrentiestrijd aan met de huidige doelman, Lassane Nikiema.

“Ik zocht toch meer de uitdaging. Ik ben een jonge jongen met ambities en wil graag hogerop spelen”, legt hij zijn overstap naar de Dijk uit. Koster kent al meerdere spelers van de club uit Amsterdam-Noord. Via deze manier heeft hij ook zijn overstap bewerkstelligd. “Ik praat wekelijks met ze, daardoor hoorde ik dat De Dijk een keeper zocht. Zo is dus het contact gelegd”, licht de goalie toe.

De Dijk heeft met Lassane Nikiema al een ervaren sluitpost, maar Koster is ambitieus en gaat graag de concurrentiestrijd met hem aan. “Hij is wat ouder en heeft meer ervaring, maar ik denk dat ik genoeg in kan brengen om de concurrentiestrijd aan te gaan. Misschien kan ik die ook wel winnen. Uiteraard moet er het beste voor het team uitkomen,  dat is het belangrijkste.” Koster geeft daarnaast aan dat het gehele team gebaat is bij concurrentie, daarmee gaat het niveau omhoog. “Na een aantal trainingen heb ik gemerkt dat de club professioneler is en alles is ook goed geregeld. Ik verwacht een hoge intensiteit op trainingen. Daarnaast is het een jong team mét ambities. We willen hogerop, dat zie je ook terug in de groep. Iedereen wil beter worden.

Na een jaar doet Koster de deur achter zich dicht bij Monnickendam, nadat hij daarvoor speelde bij Purmersteijn. Koster kijkt met gemengde gevoelens terug op het afgelopen seizoen. In de zaterdag eerste klasse had Monnickendam het als promovendus lastig. Toen de competitie werd beëindigd, stond de club op een dertiende plaats.  “Met het team was het resultaat niet zo best. We kwamen te kort en daardoor lieten we onze koppies zakken, dus daardoor ging het wat minder.” Persoonlijk is hij best tevreden over het seizoen en hoopt hij die lijn door te trekken bij De Dijk: “Ik vind dat ik persoonlijk wel goed gespeeld heb, in iedere wedstrijd wel een voldoende. Dat was mijn doel, een stabiele keeper worden in het seniorenvoetbal.”

Foto: José Mol 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)