Daniël Schermer vindt bij IVV nieuwe uitdaging

Daniël Schermer heeft een nieuwe club gevonden voor volgend seizoen. De aanvaller kreeg aan het begin van dit kalenderjaar pas te horen dat de Purmerendse club de zaterdagselectie ophief, maar vond al snel onderdak bij IVV.

Zijn oude club besloot om volgend seizoen verder te gaan met uitsluitend een Zondag 1. Het besluit kwam voor Schermer als een verrassing. “Wij waren bij de club onderdeel van de successen van de laatste jaren. Voor ons gevoel worden we op deze manier bij de poort gezet”, benadrukt Schermer. De aanvaller was jarenlang onderdeel van de Zondag 1 en besloot aan het begin van dit seizoen voor de Zaterdag 1 uit te komen. “Allereerst was ik verbaasd dat het opheffen van een team zomaar kon. Vervolgens ben ik echter al snel verder gaan kijken. Stoppen was voor mij geen optie. Aangezien vorig seizoen al wat spelers van Purmerstejin naar IVV gingen (Alex Treuren, Boyd Mak en Ruben Adney, red.), ging het balletje al snel rollen.” IVV zocht vóór de beslissing van Purmersteijn al contact met Schermer. Toen hij zonder club kwam te zitten, was zijn overstap naar IVV een kwestie van tijd.

De 30-jarige Schermer weet als geen ander dat hij bij zijn nieuwe club weer moet strijden voor een basisplaats. “Garanties krijg je namelijk nooit. Via de IVV-jongens die ik ken heb ik een goed inzicht gekregen in wat voor club het is. IVV is zeer ambitieus en wil binnen afzienbare tijd naar de eerste klasse toe. Dit jaar wonnen ze alle wedstrijden die ze in de competitie speelden. Het laat zien dat de club omhoog wil.” Zélf verwacht hij geen vijf of zes jaar meer door te gaan, maar stoppen komt voorlopig niet in zijn vocabulaire voor. “Zolang mijn lichaam het volhoudt, wil ik graag op een leuk niveau blijven meespelen. Tijdens de coronacrisis was het een korte tijd lekker om even geen voetbal te hebben, maar inmiddels sta ik alweer een tijdje te popelen om te voetballen. Ik kan niet wachten totdat we met IVV een nieuw seizoen ingaan.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jose Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV