Dankzij zege op SDZ overwintert IVV knap op plaats vier

In de laatste wedstrijd van 2022 heeft IVV een 3-1 zege geboekt op SDZ.

Het was de thuisploeg die na ongeveer twintig minuten op voorsprong kwam uit een penalty. Na een voorzet vanaf de zijkant gaf kreeg Luca Bruijnesteijn een klein duwtje en ging de bal op de stip. Daniël Schermer schoot de 1-0 binnen. Ook SDZ kreeg even later een penalty en ook die werd benut, Cas Tang zorgde voor de gelijkmaker. “Daarna hadden we goede kansen om op voorsprong te komen, maar dat lieten we na”, zo zag SDZ-coach Thijs Sluijter.

Na rust maakte IVV de 2-1 via Dylan van Os en daarna was SDZ niet meer bij machte om iets terug te doen. “We hebben nog wel geprobeerd om een goal te maken, maar hadden het echt moeilijk”, aldus Sluijter. Uiteindelijk maakte IVV ook nog de 3-1 via Schermer.

Het betekent dat IVV als promovendus op een knappe vierde plaats de winterstop in gaat. SDZ wist in de eerste seizoenshelft pas vijf punten te sprokkelen en bezet daarmee de twaalfde plaats. “We moeten realistisch zijn, dit is en blijft een moeilijk seizoen voor SDZ. We moeten accepteren waar we staan, want we staan daar niet zomaar. Maar we hebben de potentie om meer punten te gaan halen na de winterstop. Ik heb er nog steeds vertrouwen in dat wij ons rechtstreeks handhaven.”

Daarvoor wacht meteen na de winterstop een belangrijk bezoek aan nummer dertien De Meer. IVV ontvangt dan LSVV. Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 1a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)