Home / Algemeen / Darren van Mourik (Abcoude) trekt kicksen weer aan: “Ik kom heel sterk terug”

Darren van Mourik (Abcoude) trekt kicksen weer aan: “Ik kom heel sterk terug”

Darren van Mourik pakt zijn loopbaan weer op. De 25-jarige spits had de afgelopen twee jaar zijn werk verkozen boven het voetbal, maar hij wil toch weer een poging wagen. Van Mourik keert bovendien terug bij zondag tweedeklasser FC Abcoude, waar hij in 2016 vertrok.

Na het stoppen van topscorer aller tijden Martijn Groen kon FC Abcoude wel een nieuwe, fysiek sterke centrumspits gebruiken. Voorzitter Winand Paulissen gooide een balletje op bij Darren van Mourik, die tussen 2014 en 2016 onderdeel uitmaakte van de selectie. Het berichtje, of Van Mourik nog op zoek was naar een leuke club, was zonder succes. Zijn antwoord was vrij stellig: nee, ik ben gestopt. Toch begon het bij Van Mourik weer te kriebelen na een vriendschappelijk toernooitje. Onlangs kwam de oud-speler even op bezoek in Abcoude. “Het was meteen weer ouderwets gezellig. Ik heb een goed gesprek met de clubleiding gehad en dat heeft mij definitief over de streep getrokken om toch mijn schoenen weer uit de kast te trekken.”

Twee jaar geleden verliet hij FC Abcoude voor SDO. Althans, dat was de bedoeling. De overschrijving was in een stroomversnelling gegaan, iets te snel om dit te kunnen combineren met zijn werk. Het bleef bij twee trainingen in Bussum. “Tegen SDO heb ik gezegd dat mijn werk voorgaat. Mijn baas wilde mij niet vrijgeven. Ik kreeg een vast contract aangeboden en daar moest ik voor kiezen omdat ik een huis wilde kopen.” Nu is alles anders voor de horecamedewerker in het Frans Otten Stadion. Van Mourik sprak met zijn baas over het hervatten van zijn voetballoopbaan. “De doordeweekse avonden zijn erg druk, maar deze keer komen we er wel uit samen. Ik wil het heel graag en dat snapt hij ook. Anders had ik het niet gedaan.”

Toch zal het voor hem even wennen zijn om straks weer tussen de witte kalklijnen op het Abcouder kunstgras te staan. Hij hield zich de afgelopen tijd fit door veel te tennissen, maar dat is iets heel anders. Zijn zomer staat in het teken van fit worden. “De komende anderhalve maand zal ik veel in de sportschool te vinden zijn om mijn bovenbeen te trainen. Het wordt heel hard werken, maar dat heb ik er graag voor over om weer een balletje te kunnen trappen. Het voetballen zelf ben ik zeker niet verleerd. Daar maak ik mij geen zorgen over.”

Van Mourik weet hoe het is om terug te moeten komen op niveau. Twee keer in korte tijd scheurde hij zijn kruisband af, in beide gevallen betekende dit een revalidatie van anderhalf jaar. Met zijn knie zit het allemaal goed. Om dat zo te houden en bij aanvang van de competitie in september topfit te kunnen zijn, maakt hij gebruik van een personal trainer en fysiotherapeut. “Ik heb het ook allemaal goed besproken met mijn vriendin. Ik wil ervoor zorgen dat ik heel sterk terugkom.”

Foto’s Rob Baarda

Send this to a friend