Dave Hiddes (Purmersteijn zaterdag) twijfelt na zware knieblessure over toekomst

Dave Hiddes kan een streep zetten door de rest van dit seizoen. De 23-jarige doelman van Purmersteijn (zaterdag) liep drie weken geleden een zware knieblessure op en kreeg vorige week te horen dat zijn voorste kruisband is afgescheurd. In de wetenschap dat hij er negen maanden uit ligt, twijfelt Hiddes zelfs aan zijn loopbaan als keeper.

Het is de tweede keer dat hem dit overkomt. Een knieblessure betekende enkele jaren terug voor Hiddes ook het einde in de jeugd van FC Volendam. “Ik heb een heel jaar gerevalideerd, daarna ben ik terug naar de amateurs gegaan”, zegt hij. De blessure heeft hem aan het denken gezet: heb ik nog wel zin om negen maanden te revalideren? “Het is nu al de zoveelste keer.. En ik ambieer het trainerschap, dat vind ik super leuk. Dat heb ik ook twee jaar gedaan bij Purmersteijn A1. Misschien is dit het moment om die keuze te maken.”

Een maand geleden landde Hiddes tegen De Dijk (1-2 zege, red.) verkeerd en klapte door zijn knie, nota bene in de laatste seconden. “Ik liep meteen te schreeuwen, ik heb niet zo snel zoveel pijn gehad. Het was echt alsof er een dolk werd ingestoken”, blikt hij terug. Ruim voor de mri-scan kreeg Hiddes van de artsen al te horen dat het foute boel was. “Ze trekken aan je knie en normaal gesproken moet je knie dat tegenhouden. Bij mij konden ze mijn knieschijf zo naar voren trekken. Dat was echt bizar.”

Voor zover je het ‘gelukkig’ mag noemen, bleek uit de mri-scan dat de rest van zijn knie in orde is. Zijn voorste kruisband is afgescheurd en daarvoor gaat hij begin december onder het mes. Pas na de operatie neemt Hiddes het besluit of hij verder gaat als keeper. “Met de Zaterdag 1 van Purmersteijn zijn we iets heel gaafs aan het neerzetten en als straks we weer kampioen zouden worden, hoe vet is het dan als je de tweede klasse kan meemaken? Maar daar heb ik nog even voor te gaan.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)