Davey Claus (JOS/Watergraafsmeer) verkiest SDZ boven Hoofddorp

Davey Claus had zijn jawoord gegeven aan Hoofddorp, maar kwam daarop terug toen SDZ om de hoek kwam kijken. De 21-jarige middenvelder van JOS/Watergraafsmeer raakte enthousiast van hun plannen en heeft daarom voor de kersverse eersteklasser gekozen.

SDZ moest schakelen na het vertrek van Lennart Bril (naar DVVA). De Amsterdammers konden Claus zo overtuigen “dat ik het niet kon afslaan”, ondanks een eerder akkoord met Hoofddorp. “Zij wisten niet dat ik weg zou gaan bij JOS. Het gesprek met SDZ heeft mij een beter gevoel gegeven dan Hoofddorp. De visie van de trainer (Kai Meeuwsse, red.) en de ambities om binnen een paar jaar naar Divisie-niveau te willen spraken mij aan. Ik wil zelf ook het hoogst haalbare.”

Claus kwam dit seizoen voor zijn gevoel te weinig aan spelen toe. Zijn verhaal kent veel gelijkenissen met dat van Allon Koene, die dezelfde weg bewandelt. De middenvelder houdt er een zuur gevoel aan over. “De trainer (Cor ten Bosch, red.) kiest heel erg voor de jongens die hij meeneemt en waar hij gecharmeerd van is, met name de oudere spelers. Het is zonde want dit jaar zie je een hele leegloop van jonge spelers. Allon, ikzelf dan, Tiago naar Sporting Martinus; allemaal jongens die in mijn ogen de komende jaren een versterking hadden kunnen zijn”, zegt hij. “Maar JOS zal mijn club blijven. Mijn vader zit er altijd en mijn naam zal daar in de rondte blijven gaan.”

Hij is de achtste versterking voor SDZ, dat komend seizoen debuteert in de zondag eerste klasse. “Ik denk dat het een leuke club is, een beetje dezelfde gezelligheid als bij JOS”, vervolgt Claus, die zich naar eigen zeggen moet richten op de acht-positie. “Ik ben een box-to-box speler en dat ligt mij ook het beste.”

Foto: Michel Bes

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)