Home / Algemeen / DCG beloont zichzelf op bezoek bij Theole

DCG beloont zichzelf op bezoek bij Theole

Op bezoek bij Theole heeft DCG donderdagavond een 1-2 overwinning geboekt. En daar zag het na een half uur zeker niet naar uit.

“Theole begon echt heel goed. Wij werden van het kastje naar de muur gestuurd en zij speelden snel en leuk voetbal. Ik dacht toen eerlijk gezegd dat het een zware avond ging worden”, aldus Senel Cebar. Maar DCG wist de schade beperkt te houden tot 1-0 voor rust. “Maar als zij na het eerste half uur met 3-0 voor hadden gestaan, was het ook niet gek geweest.”

Daarna kreeg Theole een penalty die huizenhoog over werd geschoten en was DCG weer wakker. De Amsterdammers gingen beter voetballen, maar moesten tot na rust wachten op de gelijkmaker. Die viel toen Noureddine Harrouni een corner op het hoofd van Anass Benhammouch legde, laatstgenoemde knikte de bal vervolgens binnen. In de slotminuut viel ook nog de 1-2 van Walid Mabrouk. Tussen drie verdediger in bleef hij rustig en schoot de bal van afstand in de kruising. “We hebben echt gestreden en werden daarvoor uiteindelijk beloond. Zo’n resultaat maakt de lange reis van Tiel naar huis toch een stuk minder erg”, aldus Cebar.

Hoewel DCG zelf is uitgespeeld, speelt het opeens nog een belangrijke rol in de promotiestrijd. Theole zag de titelhoop definitief verloren gaan en strijdt nu voor de nacompetitie. Ook RODA ’23 is daarvoor nog in de race en uitgerekend die ploeg is zondag de tegenstander van DCG. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Archieffoto: Jos Spitteler

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG