DCG bewijst zichzelf geen goede dienst tegen concurrent PVCV

Net als vorige week heeft DCG de kans laten liggen zichzelf veilig te spelen in de zondag tweede klasse B. De ploeg van Brian Veldhuizen ging op eigen veld verrassend met 1-5 onderuit tegen concurrent PVCV en zal daardoor op de laatste speeldag tegen FC Abcoude aan de bak moeten om de nacompetitie te kunnen ontlopen.

Halverwege was er niet heel veel aan de hand met een 1-1 ruststand. Bilal Hajoui el Jaafari tekende voor het Amsterdamse doelpunt. “In de tweede helft waren wij erg kwetsbaar in omschakelmomenten”, zei Veldhuizen na afloop. “Opnieuw hebben we veel te makkelijk doelpunten weggegeven en zelf niet voldoende gecreëerd. Daar waar we gevaarlijk konden zijn, misten we scherpte in de eindfase.”

In de tweede helft bleek PVCV veel slimmer, gevaarlijker en ook daadkrachtiger dan de thuisploeg. Aan de hand van Dani Kovachev, die een hattrick maakte, liepen de bezoekers uit Vleuten uit naar een duidelijke 1-5 overwinning. Dennis Boeyen maakte de andere twee treffers voor PVCV.

“Ook mentaal hebben we niet gebracht wat minimaal nodig is om uit de gevarenzone weg te blijven”, concludeerde Veldhuizen. Dat zal volgende week wel moeten gebeuren tegen een andere concurrent: FC Abcoude. Omdat PVCV door de zege dichterbij is gekomen, is DCG genoodzaakt van Abcoude te winnen of te hopen op een nederlaag van PVCV (tegen SO Soest, red.) om zo alsnog de nacompetitie te kunnen ontlopen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.