DCG en Danny van der Moot nemen afscheid van elkaar

Na twintig jaar, weliswaar met een kleine tussenpauze, komt er na dit seizoen een einde aan het huwelijk tussen zondag tweedeklasser DCG en trainer Danny van der Moot. Beide partijen zijn toe aan iets nieuws en hebben in goed onderling overleg besloten dat hun wegen zullen scheiden.

“Wij erkennen de vakman Danny van der Moot en bij DCG is veel waardering voor zijn enthousiasme, inzet, humor en betrokken persoonlijkheid. Toch vinden wij dat voor het volgende seizoen een nieuwe hoofdtrainer voor DCG wenselijk is”, zegt voorzitter Peter Gerekink, die benadrukt dat dit besluit was genomen voor de ziekenhuisopname van Van der Moot, drie weken geleden. Uit respect voor zijn toestand werd dit nog niet naar buiten gecommuniceerd. Inmiddels is de oefenmeester weer thuis om daar aan zijn herstel te werken.

Van der Moot was jarenlang jeugdtrainer bij de club en tussen 2008 en 2010 eindverantwoordelijke bij het eerste zondagelftal. Na uitstapjes naar Geinburgia en Blauw-Wit keerde hij in 2012 terug in Amsterdam-West om het tweede elftal op zich te nemen. In het seizoen 2015/16 leidde de oefenmeester het zaterdagelftal naar het kampioenschap in de vierde klasse, om vervolgens het stokje over te nemen van John Limon. Vorig seizoen hadden de Amsterdammers een houdini-act nodig om zich veilig te spelen in de tweede klasse B, waar zij nu op een twaalfde plaats staan.

Foto: Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!