DCG en RODA ’23 maken er een spektakelstuk van

DCG en RODA ’23 wisten het publiek zondagmiddag ruimschoots te vermaken. Maar liefst vijf doelpunten vielen in het duel, waarbij DCG aan het langste einde trok.

Het stormachtige begin van DCG zorgde ervoor dat RODA ’23 het in het eerste kwartier lastig had. De thuisploeg startte vol vertrouwen en kwam zelfs al op een voorsprong te staan. Ogan de Graaf zette het doelpunt op zijn naam. Vervolgens herpakten de bezoekers zich. RODA ’23 kreeg langzaam meer grip op de tegenstander, maakte het spel steeds meer en bracht de stand al snel gelijk. Tom Kok was verantwoordelijk voor de gelijkmaker en gaf zijn ploeg hoop.

Waar RODA ’23 de eerste helft behoorlijk goed onder controle had, was het de opponent die vlak voor rust op een nieuwe voorsprong kwam te staan. Het had alles te maken met een knappe individuele actie van Nassim Kattouss. De voetballer dribbelde langs vier man en schoot de bal vervolgens overtuigend tegen de touwen aan. Daardoor ging DCG met een goed gevoel naar de kleedkamer, terwijl RODA ’23 zich moest richten op de nieuwe werkelijkheid.

Ondanks de teleurstelling kwam RODA ’23 sterk terug op het veld en forceerde het na de theepauze de 2-2 via Abdellah Attalj. Het bleef voor de aanwezige fans dan ook een spannend gevecht tussen twee ploegen die dolgraag van elkaar wilden winnen. Hoewel RODA ’23 met een aantal pogingen zeer dichtbij een overwinning was, ging DCG uiteindelijk met een zege naar huis. Een schitterende vrije trap van Hassan Aanzi bracht de beslissing in de wedstrijd.

DCG-hoofdtrainer Ibrahim el Mahdioui genoot volop van de wedstrijd. “Het was een geweldige ‘derby’, een heel mooi affiche. Ik hoorde om me heen uitsluitend complimenten van de toeschouwers”, vertelt El Mahdioui. “Gezien de wedstrijd moet ik mijn team een enorm compliment geven. We hebben ons tegen RODA ’23 onwijs goed gepresenteerd en hebben niet opgegeven, ook niet toen het moeilijk werd. Het is echter nog niet gespeeld. De komende weken moeten we er staan, en daar heb ik alle vertrouwen in.”

Bnar Toofeek, trainer van RODA ’23, hinkte op twee gedachten. “Het is natuurlijk balen dat we in zo’n wedstrijd geen zege pakken”, stelt Toofeek. “Na de wedstrijd heb ik in de kleedkamer echter gezegd dat ik heel trots ben. We hebben een van onze betere duels van het seizoen gespeeld en gaven tegen DCG alles wat we hadden, maar we hadden gewoon een gebrek aan geluk. Die wedstrijden heb je er soms bij zitten. Dat is jammer, maar we moeten vooral de positieve zaken meenemen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)