DCG en ZSGOWMS kunnen elkaar geen pijn doen in sportparkderby

De derby van Ookmeer tussen DCG en ZSGOWMS heeft in de zondag derde klasse C geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen hielden elkaar op een doelpuntloos gelijkspel, waar ze overigens allebei ook mee konden leven. DCG is de foutloze status weliswaar kwijt, maar blijft ongeslagen.

Veel publiek, goed weer voor deze tijd van het jaar en een topper tussen de nummers twee en vier van de ranglijst; er waren voldoende ingrediënten voor een mooie sportparkderby. Toch kwam de wedstrijd eigenlijk nooit echt los. Grote kansen bleven lange tijd uit en er werden slechts een paar plaagstootjes uitgedeeld. ZSGOWMS kon dit in de eerste helft eigenlijk alleen uit vrije trappen doen. Doelman Donny Pronk redde hierbij goed op inzetten van Tarik Karim en Bilal el Yacoubi.

Aan de andere kant van het veld had DCG moeite met het vinden van ruimte voorin. Verder dan twee kansen kwam de ploeg van Senel Cebar voor de rust niet. Ilias Ouabba zag zijn schot rakelings langs de verkeerde kant van de paal scheren en ook Omar el Aamrani had het vizier niet op scherp. Voor de rest werd er vooral op het middenveld gestreden. “DCG liet ons niet voetballen en wij kwamen er voetballen niet uit. Dan gaat het de hele tijd op en neer en moet je strijden”, zag ZSGOWMS-trainer Murat Böke.

Na een uur spelen leek het duel eindelijk los te komen. Ouabba dwong doelman Tamba dos Santos met een fraaie hakbal tot een redding en uit de daaruit volgende hoekschop kopte de middenvelder rakelings langs. Direct in de tegenstoot kreeg ZSGOWMS de grootste mogelijkheid van de wedstrijd. De ingevallen oud-prof Sidney Schmeltz ontdeed zich van zijn directe tegenstander, zag zijn harde knal ternauwernood gekeerd worden en maaide in de rebound volledig over de bal heen. Böke: “Sidney is nog niet honderd procent fit. Na dat schot voelde hij weer aan zijn hamstring.”

Enkele minuten later had ook Naoufal Haddadi (ex-DCG) de openingstreffer voor het inschieten, maar gooide DCG-aanvoerder Hakim Boudchourt zichzelf goed voor de bal. Diezelfde Haddadi haalde overigens het laatste fluitsignaal niet. De middenvelder kon vier minuten voor tijd alvast gaan douchen nadat hij zijn tweede gele kaart kreeg.

Ondanks een overtal in de slotminuten en zeven minuten durende blessuretijd, lukte het ook DCG niet om het verschil te maken. Verder dan twee schotjes van Bilal El Hajoui El Jaafari kwam de thuisploeg niet. “Het kwam er niet uit”, blikte Cebar terug. “Je merkte dat er spanning op zat. Niemand wilde eigenlijk verliezen.”

Dat gebeurde ook niet, want de punten werden gebroederlijk netjes verdeeld. DCG loopt hierdoor een punt in op koploper IVV, terwijl ZSGOWMS twee punten minder heeft dan de sportparkgenoot. Na het weekend een uitgebreide samenvatting en meer reacties op onze Wedstrijd van de Week.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)