DCG geeft aan de hand van Anouar Boussatta het juiste antwoord

Voor DCG was de nederlaag vorige week tegen SCH’44 een klein dompertje. De ploeg van Brian Veldhuizen had de smaak te pakken met vijf wedstrijden op rij ongeslagen, maar ging vervolgens met 3-1 onderuit. In het belangrijke kelderduel met PVC was daar niks van te merken bij de zondag tweedeklasser, die de concurrent met een 5-1 nederlaag terug naar Utrecht stuurde.

Het juiste moment van gas geven, vertelde Veldhuizen erover. Op een bankje achter hem zat Anouar Boussatta. De aanvaller, die de afwezige clubtopscorer Chelton Linger in de spits verving, liet zich meteen positief gelden. Een hattrick, en alle drie de doelpunten met het hoofd. “Als vervanger van Chelton natuurlijk een geweldige dag voor hem”, jubelde Veldhuizen. “Als ploeg hebben we het prima gedaan. Niet teveel meters gemaakt in deze hitte, de bal het werk laten doen, heel geduldig blijven en dat belonen met een paar mooie doelpunten.”

Na tien minuten opende Boussatta het bal, op aangeven van Bilal Hajoui el Jaafari. Vlak voor rust werd de voorsprong verdubbeld door Hajoui el Jaafari. De vleugelspeler kwam het strafschopgebied in en tekende met een goed schot voor de 2-0 ruststand. Daarmee was het verzet van PVC eigenlijk al gebroken. Veldhuizen kon rustig op de bank zitten en genieten van de zon. “Ik heb mij weinig momenten echt zorgen gemaakt. Wij waren veruit de betere van de twee.”

In de 58ste minuut maakte Boussatta zijn tweede van de middag. Deze keer kwam de voorzet van Achraf Barjiji. De bezoekers deden via Luca Pieper iets terug: 3-1. Ondanks een paar hachelijke momenten bleef de aansluiting van PVC uit, waarna DCG het duel vlak voor tijd in het slot gooien. Op zeer fraaie wijze maakte Hajoui el Jaafari er 4-1 van, waarna Boussatta in de negentigste zijn hattrick voltooide met een derde kopgoal en de 5-1 voor DCG.

Veldhuizen was tevreden over de manier waarop zijn ploeg zich had herpakt van de nederlaag van vorige week. “Dit was een mooie overwinning in aanloop naar volgende week (inhaalwedstrijd tegen SCH’44, red.). Dan hebben we iets goed te maken. Daar kunnen we vol vertrouwen naartoe werken. De groep weet nu dat ze moeten knokken voor elkaar en op de juiste momenten de mouwen opstropen. We kunnen het dus wel.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG