Home / slideshow / DCG haalt Yasin Poyraz op bij JOS Watergraafsmeer

DCG haalt Yasin Poyraz op bij JOS Watergraafsmeer

Yasin Poyraz gaat aankomend seizoen aan de slag bij DCG. De aanvaller hoopt bij de Amsterdamse vereniging zijn vorm weer terug te vinden.

Na een Turks avontuur keerde Poyraz dit seizoen terug bij JOS Watergraafsmeer. Voor een succes zorgde het echter niet, want hij raakte razendsnel geblesseerd aan zijn enkelbanden. Daardoor moest hij maandenlang revalideren. Poyraz werkte hard aan zijn herstel en vocht zich terug, maar maakte vervolgens geen minuten meer voor het eerste team.

Hij besloot zich tijdelijk op zijn werk te concentreren en dacht erover na om in een vriendenteam te gaan spelen, totdat DCG interesse in hem toonde. Nadat hij hoorde hoe de selectie er komend seizoen uit komt te zien, besloot hij om met de vereniging in gesprek te gaan. “Het is een club die bij mij in de buurt ligt, waardoor het goed bereikbaar is”, stelt Poyraz. “Bovendien begon het toch weer te kriebelen om op niveau aan de slag te gaan. Ik ben dan ook erg blij met de uitdaging bij DCG.”

Niet alleen komt hij bij de Amsterdammers meerdere bekenden tegen, ook kent hij de club al redelijk. “Met AGB heb ik daar meerdere bekerwedstrijden gespeeld en destijds was de sfeer altijd al goed. Het voetbal leeft bij DCG. De gesprekken verliepen direct uitstekend. Het plaatje dat de trainer (Ibrahim El Mahdioui, red.) mij voorspiegelde, zag ik voor me. Ik speel graag in teams die graag voetballen en heb het gevoel dat ik bij DCG dan op het juiste adres ben. Het was na het gesprek dan ook snel rond.”

Poyraz en El Mahdioui zijn ongeveer van dezelfde leeftijd, waardoor ze in het verleden al eens tegenover elkaar stonden. “Hij weet dan ook wat mijn kwaliteiten zijn en hoe hij me op het veld moet gebruiken. Ik denk dat ik een speler ben die in staat is om wedstrijden te beslissen en hoop dit ook bij DCG te doen. De trainer sprak tijdens het gesprek zijn vertrouwen in me uit en dat geeft een goed gevoel.”

De komende maanden gaat Poyraz hard werken om in de voorbereiding fit te beginnen. “Ik wil volgend seizoen alles geven om zoveel mogelijk doelpunten en assists op mijn naam te zetten”, stelt de aanvaller, die enkele teamgenoten al goed kent. “Het is een ploeg met veel technische spelers die voor elkaar moeten vechten. Dan ben ik ervan overtuigd dat we een mooi seizoen tegemoet gaan.”

Tekst: Jordi Smit