Home / slideshow / DCG heeft geen kind aan Zeeburgia
DCG Walid Mabrouk

DCG heeft geen kind aan Zeeburgia

DCG beleefde zondag een makkelijke middag. Het noodlijdende Zeeburgia kwam op bezoek en had niets in te brengen: 5-0.

Al binnen 5 minuten stond er een 2-0 stand op het scorebord. Eerst schoot Zakaria Hdoudou nog op de binnenkant van de paal, maar in de tweede minuut was het wel raak. Bilal El Hajoui El Jaafari schoot de 1-0 binnen, nadat de bal via een fraai lobje van Ilias Ouabba bij hem terecht was gekomen. Snel daarna viel de 2-0 van Walid Mabrouk. Vanaf de linkerflank schoot hij de bal in de verre hoek. Zo werd het eigenlijk nooit een wedstrijd, al probeerde Zeeburgia het wel, maar het wist weinig te creëren. Na een kwartier werd het eventjes gevaarlijk via Denzel Plettenberg. Hij werd weggestuurd en Tolga Met Buyuksahin moest ver uit zijn doel komen om Plettenberg van schieten af te houden. Hij moest zelfs zijn strafschopgebied uit komen, maar was snel genoeg bij de bal. Niet lang daarna was het ook al 3-0. Cihan Kambur haalde de achterlijn en wist de bal voor te geven om Mabrouk, die zijn tweede van de middag maakte. Daarna kabbelde het spel de rest van de eerste helft een beetje voort, zonder al te grote mogelijkheden.

Meteen aan het begin van de tweede helft kreeg Zeeburgia een kans om wat terug te doen. Gianni Refos stond één op één met de keeper, maar schoot de bal tegen hem op. Dat was eigenlijk ook de enige goede mogelijkheid voor Zeeburgia, daarna was het weer DCG dat de klok sloeg. Met nog 20 minuten te gaan ontstond er ook nog een overtal voor de thuisploeg. Tarik Fairouz kreeg zijn tweede gele kaart, beide kaarten kreeg hij voor commentaar op de leiding. Met het overtal wist DCG nog twee keer tot scoren te komen. De vrije trap van Abdelhakim Boudchourt kwam op een hand van een Zeeburgiaan terecht, waarna de bal op de stip ging. Boudchourt benutte vervolgens zelf de penalty. DCG drukte door en uit de draai knalde El Hajoui El Jaafari even later hard op de lat. De rebound van Abderahmane Ouabba eindigde vervolgens op de paal. Daarna probeerde Daniël Jacobus het namens Zeeburgia maar eens van afstand, maar zonder succes. Uiteindelijk viel er nog een vijfde goal voor DCG. Een kleine tien minuten voor tijd maakte Abdelwahid Akoub met een schuiver in de verre hoek de laatste goal van de wedstrijd.

Na afloop was er uiteraard tevredenheid bij DCG. Zeeburgia zal zich nog meer zorgen maken. Het zag hekkensluiter DIOS opnieuw een puntje sprokkelen, waardoor het gat nu nog maar één punt is.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2b 

Foto’s: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)