Home / slideshow / DCG heeft vizier niet op scherp en speelt gelijk tegen Theole

DCG heeft vizier niet op scherp en speelt gelijk tegen Theole

DCG ontving zondagmiddag Theole. Met de 3-2 nederlaag in Tiel nog in gedachte, wilde DCG iets goed maken.

De Amsterdammers begonnen de wedstrijd dan ook sterk. Theole zakte in en DCG creëerden meteen wat kansjes.

Maar na de eerste de beste counter van Theole werd het 0-1, zo rond de 20e minuut. De nummer 9 van Theole speelde helaas zomaar twee man uit en kon opeens uithalen. Een domper voor DCG, dat dus achter de feiten aan liep. Maar al vrij snel kwam de gelijkmaker. Walid Mabrouk schoot vanaf rand 16 meter de rechterkant diagonaal de linkerhoek in. DCG had het betere van het spel, maar Theole was gevaarlijk uit de counter. Dat bleek voor rust nog een keer: 1-2. DCG appelleerde nog voor buitenspel, maar de goal bleef staan.

Een teleurstelling op slag van rust, maar ook na rust probeerde DCG het eigen spel te blijven spelen. Er werd genoeg gecreëerd. Maar de afronding van Yassine El Haddad, Walid Mabrouk en Lesley van Dams liet te wensen over. Toch viel halverwege de tweede helft de 2-2. Uit een voorzet van Bilal El Hajoui El Jaafari van rechts kon Van Dams de 2-2 binnen koppen. Er waren kansen om de overwinning te pakken, maar DCG scoorde moeizaam. Het liep zelfs nog bijna tegen een nederlaag aan, toen Theole een penalty kreeg.  Hayri Cakir moest bij een counter van Theole aan de noodrem trekken, maar gelukkig voor DCG ging de penalty naast. Daardoor bleef het bij 2-2.

“Helaas hebben we vandaag niet gewonnen. Maar we hebben wel heel veel kansen gecreëerd. Ons vizier was niet op scherp, anders had je vandaag de 3 punten gepakt”, aldus Senel Cebar. Op de ranglijst verandert er eigenlijk niets: DCG stond zesde en blijft op die plek.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2B

Send this to a friend