DCG herstelt zich na 0-2 achterstand tegen Hooglanderveen

DCG heeft zondagmiddag een punt gepakt tegen Hooglanderveen: 2-2.

De bezoekers wisten na ongeveer twintig minuten snel achter elkaar twee goals te maken, daarvoor hadden ze ook al de paal geraakt. Door miscommunicatie achterin bij DCG konden Danny de Graaf en Hicham Zedi hun ploeg op 0-2 zetten. Een paar minuten later zorgde Abderrahmane Ouabba voor de aansluitingstreffer. Met links haalde hij fraai uit en joeg de bal in de linkerkruising. DCG werd daarna wat sterker, maar het bleef voor rust bij 1-2.

In de tweede helft kwam DCG dankzij een rake kopbal van Anass Benhammouch op gelijke hoogte. Na iets meer dan een uur leek de tank echter leeg bij de Amsterdammers. Hooglanderveen had daarna de overhand en kreeg nog een aantal goede mogelijkheden om het duel te beslissen. Dat gebeurde echter niet, waardoor beide teams een punt konden bijschrijven.

“We moeten gewoon tevreden zijn met de 2-2, gezien de achterstand die we hadden. Het is mooi dat we dat konden ombuigen naar 2-2. We moeten realistisch blijven en beseffen dat een puntje goed was vandaag, ook als je kijkt naar de kansen die Hooglanderveen nog had”, aldus Senel Cebar. DCG blijft zevende staan en gaat volgende week op bezoek bij hekkensluiter FC Jeugd, dat zondag won van Nieuw Utrecht. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b