Home / Algemeen / DCG is te lief voor angstgegner SCH’44

DCG is te lief voor angstgegner SCH’44

DCG heeft een enorme kans laten liggen om ver afstand te nemen van de gevarenzone. De ploeg van Brian Veldhuizen gaf, net als twee weken geleden, tegen SCH’44 een voorsprong uit handen. De Amsterdammers hadden na een 2-0 voorsprong moeite met de versnelling van SCH’44 en zagen de bezoekers in de negentigste minuut met de volle buit vertrekken.

De club uit Harmelen kan met recht een angstgegner genoemd worden. Ook de zesde onderlinge ontmoeting ging verloren. Veldhuizen kon de vergelijkingen met de heenwedstrijd er zo bijpakken. Een voorsprong bij rust, SCH’44 dat er na de theepauze vol opklapt en doelpunten die door een gebrek aan scherpte of meedogenloosheid worden weggegeven. “Na afgelopen week had ik uiteraard op meer gehoopt en dat zelfs verwacht. Deze komt ook hard binnen.”

Halverwege leek er weinig aan de hand. Terwijl SCH’55 een licht overwicht had, was DCG in de omschakeling heel gevaarlijk. Het leverde ook twee treffers op via Bilal Hajoui el Jaafari en Anouar Boussatta: 2-0. In de rust waarschuwde Veldhuizen zijn ploeg voor wat hen te wachten stond. “En er gebeurde bijna precies hetzelfde als twee weken geleden in Harmelen. SCH’44 schoot heel scherp uit de startblokken, voerde het tempo omhoog en daar hadden wij echt moeite mee.”

Veldhuizen hoopte dat zijn ploeg de eerste vijftien minuten zonder kleerscheuren kon doorkomen. Mitch Maas zorgde echter voor de aansluitingstreffer waar de thuisploeg vertrouwen uit haalde. Aubrey Hoogdorp, de gevaarlijkste man aan de kant van de bezoekers, trok de stand na ruim een uur spelen zelfs gelijk: 2-2. Twee keer onoplettendheid kwam de Amsterdammers op die manier duur te staan.

Met een gelijke stand op het scorebord was de wedstrijd iets meer in evenwicht. Een zondagsschot van Jevgenij Gromov, stijf in de kruising, betekende tien minuten voor tijd de voorsprong voor SCH’44: 2-3. Chelton Linger bracht DCG vanaf de strafschopstip in de 86ste weer op gelijke hoogte, nadat Achraf Barjiji onderuit werd gehaald. “Op dat moment gooiden wij meteen het slot erop”, zei Veldhuizen.

‘Maar hoe kan het zijn dat je in die paar minuten nog een doelpunt tegen krijgt?’, vroeg de oefenmeester zich vervolgens af. De bal werd vanaf de zijkant voor het doel gegeven, waar Hoogdorp zijn directe tegenstander vrij eenvoudig van zich afschudde om de 3-4 te maken. “Het was te lief van onze kant, niet durven een overtreding te maken.”

De voorsprong op de nacompetitiestreep blijft zodoende slechts twee punten en met duels tegen onder meer concurrenten PVCV en FC Abcoude in het verschiet, wordt het nog een spannende maand voor DCG om de nacompetitie te ontlopen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s John Beckman