Home / Algemeen / DCG kan eindelijk weer juichen na zege op De Meer

DCG kan eindelijk weer juichen na zege op De Meer

Na 5 wedstrijden was DCG nog zonder overwinning en stond het zelfs laatste. De Meer was het seizoen juist uitstekend gestart en had tot nu toe de minste verliespunten. Tegen DCG werd voor het eerste verloren: 4-2.

In de openingsfase ging het spel aardig gelijk op. De Meer had her en der wat overtredingen nodig, met name om Bilal El Hajoui El Jaafari af te stoppen. De vrije trappen die DCG daarvoor kreeg, werden redelijk gevaarlijk. Aan de andere kant ontstonden er kansjes voor Tes Abbenhues en Ayyoub Bouinin. Laatstgenoemde maakte na ruim een kwartier ook de openingstreffer. Hij werd goed weggestuurd voor Abbenhues en zette de 0-1 op het bord.

Maar ook DCG bleef gevaarlijk en na een klein half uur zorgde El Hajoui El Jaafari voor de gelijkmaker. Dion Boonstra stond wat voor zijn doel, maar kon de inzet in eerste instantie nog keren. Uiteindelijk ging de bal toch over de lijn. Niet veel later kreeg De Meer de volgende domper te verwerken, toen Bouinin uitviel. Na een botsing met DCG-doelman Mohammed El Harbouj bleef hij liggen. Hij was duizelig en werd even later vervangen door Anthony Martinus. Een paar minuten voor rust werd het ook nog 2-1. Een voorzet van Noureddine Harrouni vanaf rechts werd door El Hajoui El Jaafari in een keer op de pantoffel genomen in binnen geramd.

Vrij vlot na rust leek DCG de wedstrijd op slot te gooien, toen Benhammouch met een kopbal voor de 3-1 zorgde. De goal werd uitgebreid gevierd met trainer Senel Cebar en de bank. De Meer gaf zich echter niet gewonnen en kreeg even later met Krys Zwaga een mega kans op de aansluitingstreffer, maar hij schoot van dichtbij over. In een poging het tij te keren, kwam Dennis Trefilov in het veld. De topschutter kampte de afgelopen weken met een lichte hamstringblessure. Omdat De Meer bleef jagen op de 3-2 werden de ruimtes groter en viel juist de 4-1. Anwar Akrouh omspeelde Boonstra en kon de bal binnen schuiven.

Nog steeds gaf De Meer niet op en het kwam nog tot 4-2, nadat Trefilov de bal uit een vrije trap kon binnen lopen. Met de dreigende Martinus op de rechterflank bleef De Meer kansen creëren, maar het was niet genoeg. Concurrent IVV liet echter ook punten liggen, waardoor De Meer nog altijd bovenin meedraait. DCG is eindelijk weg van de onderste plek en klimt naar plek 12.

De vreugde was na afloop groot bij DCG: “Heerlijk dat we eindelijk een keer de drie punten pakken. Dat hadden de jongens echt nodig voor het zelfvertrouwen. Het blijkt ook maar weer hoe apart deze competitie is, dat wij nu als nummer laatst winnen van de koploper. Hopelijk geeft dit de ploeg vertrouwen voor de komende weken”, aldus Senel Cebar.

Stan Bijl baalde hoe van hoe De Meer DCG in de wedstrijd hielp: “In de eerste 25 minuten was er niet zoveel aan de hand. Maar daarna spelen wij heel slordig. We geven op gevaarlijke plekken vrije trappen weg, staan verdedigend slecht. Ook de beleving vond ik minder bij ons vandaag en dan roep je het echt over jezelf af. De meedogenloosheid en winnaarsmentaliteit miste ik vandaag. Dat zijn dingen waar je lastig op kunt trainen, die vooral in je persoonlijkheid zitten. Maar wat je wel kan trainen is hoe wij de goals weggeven en hoe we verdedigend staan. Dus daar moeten we aan werken.”

Volgende week reizen beide ploegen af naar de provincie Utrecht. DCG gaat naar Hooglanderveen en De Meer naar PVCV.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Archieffoto: Jos Spitteler

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)