DCG krijgt ondanks slotoffensief te weinig tegen SO Soest

Als de wedstrijd een paar minuten langer had geduurd, was DCG niet met lege handen geëindigd. Twee doelpunten in blessuretijd brachten de Amsterdammers terug in de wedstrijd die zij zelf uit handen hadden gegeven. Een 4-5 nederlaag tegen koploper SO Soest biedt hoop voor trainer Danny van der Moot, maar niet de zege waar zij nog altijd op wachten.

“Soest komt zes keer uit en scoort vijf keer. Zij zijn dodelijk in standaardsituaties en de counter en je merkt dat wij daar soms nog wat naïef in zijn. Normaal ga je ervan uit dat wanneer je vier keer scoort, je ook wint. Behalve vandaag. Het is niet slecht tegen de koploper, maar wel enorm jammer dat we weer met lege handen staan”, zei Van der Moot na afloop. “Al moet ik mijn ploeg een heel groot compliment maken. We hebben gestreden voor wat we waard zijn en kunnen hierop voortborduren.”

Voor de rust had DCG het verschil al kunnen maken. Gary Bouwmeester miste echter vrij vroeg in het duel een strafschop. Hij herstelde zijn fout door na een klein halfuur Max Valenkamp in staat te stellen de 1-0 te maken, maar deze voorsprong werd in vijf minuten uit handen gegeven. Met twee doelpunten draaide Tom Karst de stand om in een 1-2 voorsprong voor SO Soest halverwege.

Ook in de tweede helft waren de Amsterdammers de betere ploeg. Samir Bouttar beloonde dit met de gelijkmaker. Waar zelfs de 3-2 in de lucht hing, bleek SO Soest genadeloos en uiterst effectief. Een knappe vrije trap van Maarten Jan Belt bracht de gasten weer aan de leiding, uit een makkelijk gegeven strafschop maakte Dylan Meijer de 2-4 en in diezelfde minuut werd de wedstrijd door Belt in het slot gegooid.

Een slotoffensief van DCG kwam te laat. Bouwmeester en Chelton Linger brachten de spanning weer terug tot 4-5, maar daar bleef het bij. “Wij doen onszelf hier enorm tekort mee. Ook de mensen van Soest waren het erover eens dat een gelijkspel terecht zou zijn. Met deze nederlaag krijgen wij veel te weinig”, vond Van der Moot.

Nog altijd zoekt zijn ploeg naar de eerste competitiezege. Uit de eerste acht wedstrijden pakte DCG slechts vijf punten en staat het op een tiende plaats. De komende weken staan duels tegen directe concurrenten op het programma, te beginnen met hekkensluiter VVIJ. “Die wedstrijden zijn van dusdanig belang geworden dat we echt een keer moeten winnen. Uit die vier wedstrijden wil ik negen punten halen. En daar ben ik niet bang voor.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG